#fckdnl
Bart Van Gestel

#fckdnl, oftewel fuck de nieuwe lichting. Zo verscheen een paar dagen geleden een post op de facebookpagina van The Last Rebel. Onze wenkbrauwen fronsten, onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld. Waar gaat dit over? We zochten – en vonden – een antwoord…

The Last Rebel is een groepering van een onbekend aantal Vlaamse artiesten (en daar zouden best wel eens bekende kleppers bij kunnen zitten) met het rockhart op de juiste plaats. Deze bende is het niet eens met de huidige programmatie van onze nationale ‘rockzender’ Studio Brussel.

Uw dienaar zelf is tegen wil en dank luisteraar van Studio Brussel tijdens de kantooruren. Zij die ook menige luisteruren van deze zender op hun palmares hebben staan, zullen bevestigen dat het uitzenden van metal en rock, en dan nog meerbepaald Belgische en Vlaamse rock en metal, verre van prioritair is op deze zender. Ook de lokale promo-agenten hebben het steeds moeilijker om hun fantastische koopwaren aan de man te brengen bij de verantwoordelijken van de zender. Er moeten al evenementen aan gekoppeld zijn willen we überhaupt al eens iets horen uit ons geliefde genre. Als er reclame moet gemaakt worden voor De Zwaarste Lijst of er worden tickets weggegeven voor Graspop, of Metallica, AC/DC of Papa Roach. Veel verder dan daar geraken ze niet meer bij Stubru. Hier zal ongetwijfeld gigantisch veel marketingonderzoek aan vooraf gegaan zijn. De duizenden rock- en metalliefhebbers die elke zomer de Graspops, Alcatrazs, en de metalzondagen van de Lokerse Feesten bevolken zijn blijkbaar een minderheid. Of niet, of wel?

De Nieuwe Lichting, het paradepaardje van Stubru voor wat betreft nieuwe Vlaamse artiesten die, volgens Stubru althans, het waard zijn om op de zender gespeeld te worden, heeft te laatste tijd te kampen met een serieuze rock- en metaldeficiëntie. Oké, zij die er wel inzitten, zijn zeker en vast een crack in hun genre, alleen kunnen wij er niet aan doen dat Tamino bij ons spookrijders veroorzaakt in onze slokdarm. In 2016 kon De Nieuwe Lichting nog een beetje op onze sympathie rekenen met Equal Idiots dat nog in het verlengde van ons geliefde genre ligt. In dit nieuwe jaar is er al niks meer te bekennen uit het genre. Kijk er maar eens de site van Stubru op na.

The Last Rebel wil daarom een experimentje uitvoeren. Om opnieuw rockkwaliteit van Belgische bodem op Stubru te krijgen willen zij een mobilisatie teweeg brengen. Zij lanceren een oproep naar iedereen, mens of band, die een warm hart toedragen aan de rock en metal en filmpje te maken van ongeveer één minuut waarin je je ongenoegen uitdrukt over De Nieuwe Lichting: welke bands verdienen wél de aandacht? Waar moet er meer klemtoon op komen? Hoe moet De Nieuwe Lichting er wél uit zien? Post je filmpje op je Facebook pagina én op deze van The Last Rebel, gebruik de hashtags #fckdnl en #thelastrebel.

Ook wij van amped-up.be zijn van mening dat dit dé manier van werken is om Stubru weer leefbaar te krijgen voor rock minnend Vlaanderen. The Last Rebel heeft geen financiële verborgen agenda. Zij willen een #metoo -beweging veroorzaken, maar dan op muzikaal vlak.

Als je meer wil weten over het experiment kan je terecht op de Facebook pagina van The Last Rebel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X