Bart Van Gestel

De science-fiction liefhebber in mij veerde op bij het lezen van volgende bandnaam: Interstellar Deathroll. Wat een binnenkomer! Meteen rijzen de vragen: wat is dat? Hoe klinkt dit? Uitpluizen die handel dus! O ja, de band bracht in de zomer ook zijn debuut-ep uit. Double Noose heet het schijfje.

Surfend naar de perswebsite middels het bijgevoegde kaartje in het met leer-met-reliëf opdruk voorziene promopakketje worden we al wijzer over Interstellar Deathroll. Deze relatief nieuwe band bestaat uit vier muzikanten en werd opgericht in 2016. Meteen valt er een eerste naam op: Peggy Meeusen. Zij heeft al meteen één en ander omhanden na het ‘opdoeken’ van haar vorige band Bliksem. Zij tekent present voor de vocalen. Nog een opvallende naam: Dave Hubrechts. De gitarist maakte ooit deel uit van Diablo Blvd. maar zit nog steeds in de begeleidende band van Stijn Meuris. De ritmesectie dan: Marc De Block, voormalig lid van de Antwerpse hardcore-outfit My Name Is God is drummer. Bassist (en ook verantwoordelijk voor het gros van de vocalen) is Filip Aerts.

Double Noose geeft ons drie songs. Niet veel, zei je? Wel, de ep klokt af op meer dan een half uur. Mits het nodige geduld zit er ook nog ergens een verrassing verborgen die extra bijdraagt aan de pret. We krijgen immers een flink bord loodzware riffs voor de kiezen. De muzikale stijl van de band situeert zich in het doomachtige stonerlandschap. De rauwe, rokerige ‘whiskeyvocalen’ van Filip Aerts (a.k.a. The Renaissance Man) doen het verhaal in zowat de zwaarste en rauwste composities welke dit jaar uitgebracht werden in ons land. Al het zware riffgeweld wordt af en toe bijgestaan door fijne gitaarsolo’s, die naar de snellere bluesrock neigen. Deze combinatie is erg verfrissend, maakt het boeltje blijvend interessant en laat het geheel ademen. Wat doet Peggy Meeusen (a.k.a. Joan of d’Arque) dan eigenlijk? Wel, om eerlijk te zijn: op deze ep is ze enkel te horen in de intro van Robots. Bij navraag bij de band zelf werd duidelijk hoe de vork in de steel zit: Peggy is pas zeer laat tijdens de productie van Double Noose als vast bandlid aangeworven. Daardoor was er eigenlijk geen tijd om de songs naar haar stem te boetseren en kwam ze dus enkel in het begin van Robots terecht. Live zal ze uiteraard wel nummers voor haar rekening nemen zoals we deze zomer al aan den lijve mochten ondervinden op Antwerp Metal Fest. Ook is de band bezig met de heropname van enkele songs, inclusief Peggy op zang. Hou de mediapagina’s van de band hieromtrent de komende tijd goed in de gaten, zou ik zeggen!

Interstellar Deathroll, een nieuwe naam in het Vlaamse gitaarlandschap met bekende en minder bekende leden. Zeker en vast een band om te blijven volgen de komende maanden/jaren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X