Bart Van Gestel

Amped-Up tracht een beetje de vinger aan de pols te houden als het aankomt op talent van eigen bodem. Helaas zijn de mazen van het vangnet soms te groot waardoor je dingen mist. Af en toe word je – meestal puur op toeval – gewezen op materiaal waarvan je het bestaan niet van af weet. En dan word je van je sokken geblazen. kolektiv is één van die bands die hier bij ondergetekende in geslaagd is.

Het totaal onbekende kolektiv heeft op zijn Soundcloud een paar songs staan die stuk voor stuk aankomen als een rubberkogel op je vege lijf. Opgenomen met een DIY-mentaliteit, geen franjes, zonder bijbedoelingen whatsoever. Puur. Krachtig. Netto. No bullshit.

Voor wie wil benchmarken met bestaand materiaal: vergelijk kolektiv met Tool. Deftones wordt door de band ook benoemd als influencer. Hier en daar steken de songs gewoon geniaal in elkaar. Luister bijvoorbeeld eens naar hurt. De manier waarop deze song gemaakt is kan gewoon als geschift bestempeld worden. De songs staan bol van emotie omgezet in bizarre ritmes, haakse composities en verschroeiende teksten. Er worden niet voor de hand liggende instrumenten gebruikt… Het vraagt de luisteraar enige inspanning, maar de songs werken stuk voor stuk erg verslavend.

Maar wie is nu deze band? Daarop moet Amped-Up U het antwoord schuldig blijven. Op expliciete vraag van de band mogen we deze info niet publiceren, kwestie van het idee rondom kolektiv zuiver te houden. Het moet, en het gaat om de muziek. Niks meer, niks minder.

Van de zeven originele tracks zijn er twee nummers voorzien van een remix. Hurt werd vrij bewerkt door Elefant, Nezhyl werd onder handen genomen door Rhinos Are People Too. Niet meteen metal, maar zeer complementair op het werk van deze band.

Het op Soundcloud beschikbare materiaal is uit sinds begin juni, maar kolektiv laat weten alweer aan nieuw materiaal bezig te zijn. Wij wachten ongeduldig af en brengen U op tijd op de hoogte.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X