Sebastiaan Schabon

Als recensent moet je al eens verder durven kijken dan de grote bands alleen. Zo kwam ik een tijdje geleden het Bulgaarse progressieve thrashensemble Il Pasaro tegen. Zij brachten op 19 mei een nieuwe langspeler uit, getiteld Revived. Hopelijk wordt dit een band om te blijven volgen, of het kan natuurlijk ook zijn dat ze de bal volledig misslaan en dat dit album een grote flop wordt.

Thrash metal is altijd al mijn favoriete genre geweest. Het zij door de loodzware en snoeiharde riffs, hetzij door de krachtige vocalen. Progressieve thrash metal is dan nog iets anders. Die gasten gaan net iets verder dan gewone thrash metal. En Il Pasaro weet mij aangenaam te verrassen. Vanaf hun eerste track Soul Butcher is het heerlijk headbangen op de muziek die uit de instrumenten voortvloeit. Deze worden zeer strak bespeeld, er wordt op geen enkel moment aan stevigheid ingeboet. De vocalen komen zeer overtuigend over, alsof er veel gevoel en emoties in verwerkt zijn.

Zo gaat het het hele album verder. Purest Feeling spreekt mij nog het meeste aan van het gehele album. Het is dan wel een instrumentale track, toch krijg ik telkens kippenvel als ik de gitaren hoor tijdens dit nummer. Sacrifice What You Pay komt als een donderslag bij heldere hemel, het lijkt net alsof de band je meteen terug uit een soort trance haalt. Er wordt echt geknald en een snoeiharde uithaal hier en daar wordt niet geschuwd. Daardoor verlies je nooit je aandacht als je aan het luisteren bent.

Het is genieten van begin tot eind gedurende de luisterbeurten. Heel vernieuwend is het echter niet, Revived is langs de andere kant wel aan te raden voor zij die al eens out-of-the-box durven gaan. Een verdeelde mening dus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X