Steven Demey

Het uit Opwijk afkomstige Deathwish is klaar met zijn eerste ep. Het kleinood telt vijf spijkerharde deathcoresongs zoals we die in Vlaanderen tegenwoordig nog maar weinig horen.

Opvallend is de afwisseling binnen elke song. Deathwish schakelt moeiteloos over van een venijnige thrashriff naar een lomp beukend stuk om daarna een blastbeat in te zetten en uiteindelijk met zware slepende riffs tegen de doom metal aan te leunen.

De stijl katapulteert ons terug in de tijd, naar de tweede helft van de jaren ’90, toen we nog puisterige studenten waren die elke donderdagavond de concerten in de Frontline te Gent gingen bekijken. De West-Vlaamse H8000-scene was toen vrij populair en we zagen daar geregeld bands als Solid, Congress, Liar of Vitality (om er maar een paar te noemen) het kot afbreken. Wel, Deathwish zou goed in dat rijtje gepast hebben.

Origineel zijn de heren dus niet, maar het gevoel van nostalgie dat ze teweeg brengen maakt veel goed. Het siert de jongens ook dat ze gewoon hun eigen ding doen en kiezen voor een genre dat nagenoeg op sterven na dood is. Van de eerder vermelde bands schiet niets meer over en dus is er een gat om op te vullen. Wij zien Deathwish daartoe in staat. Benieuwd of ze live ook zo knallen!

Wie het viertal een hart onder de riem wil steken, kan dat doen door voor 5 euro hun schijfje aan te schaffen. Kopen kan via hun Bandcamp site https://deathwishbe.bandcamp.com/releases of via een mailtje naar deathwishbe@gmail.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

december

Geen concerten

januari

Geen concerten

X