Bjorn Wielockx

Door mijn schrijverschap heb ik mijn liefde voor muziek al fel kunnen verbreden. Wanneer ik startte als redacteur bij het ter graven gedragen Ashladan had ik maar twee interesses: hardcore en punk. Door hier en daar eens een promo te accepteren buiten mijn vertrouwde grenzen, heb ik nu ook een passie voor death metal, doom en experimentele muziek. Het deathmetalgenre begint meer en meer als vertrouwd aan te voelen. Dat dacht ik tot ik de nieuwste ep van Repaid In Blood in mijn digitale postbus ontving.

Deze Amerikanen zijn al sinds 2006 bezig, maar toch zijn ze nog een relatief onbekende band binnen onze contreien. In zijn elfjarige bestaan bracht de band nog maar één album op de markt en als je Terra Mourning meetelt, twee ep’s. Bitterweinig maar als het album en de andere ep’s van dezelfde soort makelij zijn als dit ep’tje dan is het helemaal niet erg, want deze Terra Mourning is een fantastisch schijfje geworden!

Na de wat dromerige introductie is er de eerste basslijn om je meteen wakker te schudden. In eerste instantie zou je denken dat er twee zangers aanwezig zijn bij Repaid In Blood, toch gaat het maar over één frontman namelijk Darrell D2. Ongelooflijk als je de kracht van de vocal binnen het geheel van de Amerikanen kent.

Naast de prachtige vocalen weet ook de muziek zich te onderscheiden. De breakdowns en geniale riffs vliegen je om de oren. Rust staat niet in het woordenboek van de Amerikanen, ze zullen altijd opbouwen naar een explosiever/strakker geheel waardoor het tempo alsook de intensiteit continu wordt opgetrokken, geniaal gewoon.

Wanneer je aan de laatste track bent beland, hoop je op nog een knaller van jewelste, maar dan kom je van een koude kermis thuis. Een cover van de hiphoppers Salt-N-Pepa voelt niet goed aan. Het hele album ademt perfectionisme  uit terwijl de cover eerder puberaal aanvoelt. Jammer maar ook geen doodzonde, want de rest op deze Terra Mourning maakt alles goed.

Naast de te geforceerde cover staan er op deze ep vier nummers die een uitstekende beurt maken. Voor het aangaan van deze promo had ik nog nooit gehoord van deze Amerikaanse band. Na het beluisteren van hun schijfje ben ik echter helemaal overtuigd. Hopelijk komen ze snel naar België om dit huzarenstukje aan ons voor te stellen.

Tracklist:

  1. Intro
  2. Moments Lost In Time Like Tears In Rain
  3. Disturbing Your Lack Of Faith I Find
  4. What A Lovely Day
  5. Terra Mourning
  6. Repaid In Pepa (Push It) (cover Salt-N-Pepa)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X