Bjorn Wielockx

Waarschijnlijk zijn er nog maar weinig mensen die ooit al eens van Paratra hebben gehoord. Daar willen de Indiërs verandering in brengen. Vanaf begin dit jaar ligt het eerste werk van de band in de rekken maar sinds kort ondersteunt Against PR de release en dus ook de publiciteit waardoor deze plaat helemaal tot in Europa is gewaaid. De perstekst was nogal vaag waardoor ik niet wist aan wat ik me kon verwachten.

De debuutplaat bestaat uit twee schijfjes. Het eerste schijfje bevat acht nummers die allemaal wat meer elektronisch getint zijn. Op het andere schijfje prijken exact dezelfde nummers met nog één extra interlude. Ditmaal heeft de band gekozen om de nadruk meer op de rock/nu-metal te leggen waardoor het tweede schijfje zeker mijn voorkeur draagt.

Al is het eerste schijfje zeker geen schande. Verwacht je aan leuke sfeervolle muziek met de typische Indische invloeden. Persoonlijk luister ik graag de twee versies van een nummer vlak na elkaar, het is pas dan dat je de genialiteit van de Indiërs het best kan inschatten. Wanneer ik het rockschijfje in zijn totaliteit afspeel, geraakt mijn aandacht vaak verloren daar het toch net iets te casual is voor mij.

Deze Genesis zal een plaatje zijn dat ik niet snel zal vergeten. Paratra wist me vanaf de eerste seconde te boeien en maakt echt prachtige vernieuwende muziek. Iedereen die een ruime muzieksmaak heeft moet deze plaat eens een kans geven, je zal aangenaam verrast worden.

Tracklist cd 1 (Elektronisch):

 1. Leap
 2. Inferno
 3. Waves Of Time
 4. Will Power
 5. Duality
 6. Now Or Never
 7. Home
 8. Other Side

Tracklist cd 2 (Rock):

 1. Leap
 2. Inferno
 3. Waves Of Time
 4. Will Power
 5. Duality
 6. Introspection
 7. Now Or Never
 8. Home
 9. Other Side

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X