Bjorn Wielockx

Wie de Foo Fighters niet kent, heeft de afgelopen decennia onder een steen geleefd. De Amerikanen gelden als één van de grootste/belangrijke spelers van dit moment. Met Concrete And Gold heeft de band onlangs het negende album afgeleverd. Ook wij, van Amped-Up, ontvingen een luisterlink om het album in preview te beluisteren. Met veel argwaan aanvaarde ik de opdracht, daar ik allesbehalve een fan ben van Dave Grohl en co. Na twee weken heb ik het album grijs gedraaid en ken ik zowat alle nummers als m’n broekzak. Of deze nieuwste telg me over de streep heeft getrokken, kom je te weten in deze review.

Voor het beluisteren van dit nieuwste album vond ik de muziek van de Amerikanen fel overroepen. Ik ken enkele nummers zoals Monkey Wrench, Learn To Fly, All my Life en natuurlijk ook Everlong. Ik vond deze nummers zeker niet slecht, maar ook niet wereldschokkend, waardoor ik de hype rond de band heb gemist. Na het intensief beluisteren van deze nieuwste plaat kan ik de hele heisa al wat beter begrijpen.

Wanneer ik deze Concrete And Gold voor de eerste keer opzette, dacht ik dat de review snel op papier zou staan. Maar de Foo Fighters wisten me vanaf de eerste seconden aangenaam te verrassen. Opener T-Shirt wakkert de interesse aan, maar het is pas bij Run dat het dak er volledig af gaat. Fans van de Amerikanen zullen dit nummertje al hebben grijs gedraaid, daar het niet alleen een geweldig nummer is, maar ook de eerste single van het nieuwste album. Furie en snelheid, twee elementen die ik vooraf niet aan deze band zou linken, zorgen voor een heus adrenalinebommetje.

Ook de twee volgende nummers Make It Right en The Sky Is The Neighborhood zorgen voor de gewenste adrenaline. Nadat ik de eerste vier nummers had beluisterd, was ik helemaal mee. Wat ik hoopte, waren nog stevigere nummers, maar het leek wel alsof de Foo Fighters deze tactisch als eerste nummers hadden geplaatst. De plaat dooft immers uit als een nachtkaars.

Een superfan zal ik nooit worden. Desondanks hebben de Foo Fighters me aangenaam weten te verrassen. Met Concrete And Gold hebben ze mij weten te entertainen, maar dat is iets wat ik dan ook niet had verwacht.

Tracklist:

 1. T-Shirt
 2. Run
 3. Make It Right
 4. The Sky Is A Neighborhood
 5. La Dee Da
 6. Dirty Water
 7. Arrows
 8. Happe Ever After (Zero Hour)
 9. Sunday Rain
 10. The Line
 11. Concrete And Gold

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X