Bjorn Wielockx

De sociale media helpt je vaak om shows te ontdekken. Beter dan ooit tevoren kom je te weten waar je favoriete band speelt. Ook nieuwe kleine bands ontdekken is makkelijker dan ooit. Zo kwam ik een tijdje geleden een nieuwe hardcore/metalband tegen uit mijn regio. Het was iets voor twaalf ‘s avonds en ik las dat ze die avond, nog geen twee kilometer verder, gratis hun eerste plaat kwamen voorstellen. Ik vond het doodzonde dat ik dit niet eerder had opgemerkt, maar heb de band wel aangeschreven om het album Hate Will Prevail te becommentariëren. Twee dagen later stond gitarist Dennis voor m’n deur om het schijfje af te geven. Wat volgde was een gezellige babbel over hardcore en metal.

Waar het nu echt om draait is de eerste plaat van Our Hate. Wanneer ik deze in mijn cd-speler pleurde was het nog even wachten op de eerste muzikale noten. Iets meer dan een minuut voorziet de band een intro om er vervolgens stevig in te vliegen. Het deed me onmiddellijk aan de sound van de Amerikanen van Hatebreed denken. Welcome To The Deadzone doet je watertanden naar meer. De adrenaline die je tijdens het beluisteren voelt zal live voor leuke taferelen zorgen. De breakdown helemaal op het einde heeft een lekker two-stepdeuntje waar de hardcoreliefhebbers hard op zullen gaan.

Enig minpuntje aan deze opener is de lange intro. Als band kan je beter kiezen om de intro apart van een nummer te plaatsen daar het nu alles behalve uitnodigend is om deze track op te zetten, terwijl het wel één van de beste nummers is op deze Hate Will Prevail.

Net als Hatebreed speelt Our Hate in de kaarten van zowel hardcore- als metalliefhebbers. Veel bands proberen dit, maar veelal zonder succes. Bij de Belgen is het echter meer dan geslaagd: de stomende breakdowns worden probleemloos gecombineerd met het betere gitaarwerk. Zoals je kan verwachten van een band met dergelijke muziek, staan er op deze Hate Will Prevail drie soorten songs, namelijk metal, hardcore en de mix tussen beide.

Een minpuntje aanhalen is moeilijk, daar al de songs supervet zijn. Toch heeft de band nog één cruciaal werkpunt: het is me allemaal wat te herkenbaar, een eigen toets inbrengen die ervoor kan zorgen dat je vanaf de eerste tien seconden weet dat het hier om Our Hate gaat, dat is de moeilijke opdracht voor de Belgen.

Als debuutplaat mag deze Hate Will Prevail zeker tellen. Al de nummers hebben dezelfde schwung waardoor je maar moeilijk kan blijven stilzitten. Live zullen de Kempenaars het kot afbreken met hun stevige muziek. Wanneer ze eens in de buurt spelen ga ik deze band zeker eens een kans geven, wanneer ze dit live met dezelfde overtuiging kunnen brengen zijn we weer een toppertje rijker in ons kleine Belgenland.

Tracklist:

  1. Welcome To The Deadzone
  2. With All The Struggle And Tears
  3. Contradictory
  4. Religion Kills
  5. In Blood
  6. Just A Lie
  7. Why
  8. Smash In The Face
  9. Hate Will Prevail
  10. We Will Survive

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X