Bjorn Wielockx

Mensen die niet graag experimenteren kunnen deze review best links laten liggen. De promo van Psudoku die wij van Amped-Up onlangs ontvingen, staat immers bol van experimentele muziek. De Noren maken een chaotische mix die bestaat uit stevige avant-garde metal, grindcore en elektronische intermezzo’s. Psudoku haalt alles uit de kast om je in een ander universum te brengen. In de winter van 2015 brachten de Noren Planetarisk Sudoku op de markt, nu pas zet een label (Self Made God) zijn schouders onder dit project. Door de internationale pers wordt de plaat geroemd als beste (avant-garde/grindcore) schijfje van 2017, maar is eigenlijk uit 2015. Hoe dan ook, het werd dringend tijd dat wij jullie aan deze zeer getalenteerde band voorstelde.

Op het plaatje prijken vier nummers. Door de titles, BoLTZmaN BRaiN 2009, NeURONaMO, WaRP-4 en PsUDoPX.046245 kan je al vermoeden dat je met een aparte plaat te maken hebt. Ook de duur van de nummers bewijst het feit dat de band anders is dan de meeste. Één kort nummertje van om en bij de drie minuten, twee deftige nummers van rond de vijf en een krachtpatser van zo’n kwartier. Die langste heeft de band bewaart als afsluiter, een slimme keuze zo blijkt achteraf, daar je echt moet wennen aan het geluid van Psudoku.

Zoals het vaak het geval is met experimentele bands kan je deze Planeterisk Sudoku het best in zijn geheel beluisteren. Het duurt even voordat je in de juiste sfeer bent beland, logischer wijs wil je deze zone niet te snel verlaten. PsUDoPX.046524 laat je zo’n kwartier alles vergeten en brengt je in een soort van extase die je normaal gezien alleen kan bereiken met één of andere psychedelische drugs.

Wat ik eerst als een minpunt zag is uitgegroeid tot één van de sterke punten van deze Noorse band. Een vocal komt nauwelijks aan de pas maar zorgt ervoor dat je je aandacht voor de volle honderd procent op de geniale muziek behoudt.

Voor zij die graag buiten de lijntjes kleuren en opzoek zijn naar iets echt nieuws, moeten Psudoku zeker een kans geven. Deze energieke chaotische mix aan stijlen kan je niet onberoerd laten. Ik ga de Noren alvast op de voet blijven volgen.

Tracklist:

  1. BoLTZmaN BRaiN 2009
  2. NeURONaMO
  3. WaRP-4
  4. PsUDoPX.046245

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X