Jurgen Callens

Ela is een Duits viertal rondom de gelijknamige zangeres, dat power metal brengt maar ook de ‘zachtere’ toetsen niet schuwt. De band bracht in het verleden – al dan niet onder dezelfde of een andere naam – al een aantal albums en ep’s uit, maar voor ons is dit de eerste kennismaking met de band. Second Reality wordt de naam van het nieuwe album dat op 25 augustus zal verschijnen via het Massacre label. Female fronted power metal, wij waren benieuwd wat het zou geven.

Op het gebied van power metal en heavy metal wordt de fan de laatste maanden wel verwend. Het aanbod aan bands en releases is zodanig groot dat de koper dus wel keuzes moet gaan maken. Zomaar blind iets aanschaffen, is iets wat maar weinigen meer doen. Daarom lees ook ik steeds aandachtig vooral de commentaren vooraf en poog ik wat luisterbeurten te doen voor ik mijn zuurverdiende centen spendeer. Ela pretendeert niet te moeten onderdoen voor bands als Nightwish, Pretty Maids, Edguy, Beyond The Black of Firewind. Dan gaan wij ons natuurlijk nog schrapper gaan zetten. Eerlijk gezegd had ik het album eerst opgezet vooraleer ik de begeleidende info erbij gelezen had. De eerste paar songs had ik dus niet eens door dat we hier een zangeres aan het werk hoorden. Het was pas na een paar songs dat ik mijn wenkbrauwen fronste en er even de sheet bijnam. Dit betekent dus in eerste instantie dat Ela wel veelzijdig is en zowel het meer heavy als het rustiger werk aankan. Toch kan haar stem me eigenlijk maar matig bekoren. Iets eraan stoort me op de een of andere manier. Ook vind ik de songs niet van een ‘wauw’ niveau. Te weinig pakkend en gedreven. Alles lijkt zo veilig. Ook mis ik pakkende refreinen in deze toch melodische vorm van metal. Revenge vind ik zelfs ronduit saai. Er zullen dus nog heel wat boterhammen gebikt moeten worden om tot aan de enkels van de opgesomde bands te kunnen reiken. Zelfs meerder luisterbeurten konden ons niet van onze eerste indrukken losmaken.

Het zou ons verbazen mocht Ela met dit nieuwe album de wereld gaat verstommen. Wij liggen er alvast niet wakker van en wellicht zullen het enkel verstokte femalefrontedverzamelaars zijn die dit Second Reality aan hun verzameling zullen toevoegen. Mocht jullie interesse toch gewekt zijn, dan adviseren we jullie vooraf toch zeker even te luisteren.

Tracklist:

 1. Alchemy
 2. Comatose
 3. House Of Lords
 4. Revenge
 5. Black Roses
 6. Deadly Sins
 7. Witch Of Salem
 8. Psycho Path
 9. Varus
 10. Warcraft
 11. Welcome To Zombieland
 12. Lizzy Borden’s Rhyme

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X