Bjorn Wielockx

De Amerikaanse hardcoreband These Streets is nog een onbekende band in onze contreien. In Amerika daarentegen geldt de band als één van de meest talentvolle opkomende bands binnen het genre. Getuige het feit dat ze, ondanks een ontstaan in 2013, het podium al mochten delen met kleppers als Nasty en Lionheart. Met Unfinished Business brengt These Streets zijn tweede langspeler op de markt. De missie is om met deze plaat heel de wereld te veroveren. De release wordt ondersteund door hardcorelabel BDHW Records

Het label heeft me nog geen één keer teleurgesteld en dat is ook deze keer niet anders. Zoals we gewoon zijn van BDHW Records is ook deze These Streets een pure hardcoreband met een vleugje magie. Dat magische zorgt ervoor dat je de band kan herkennen uit de massa die op je computer verzameld staat. Wanneer je deze explosieve band een kansje geeft zal je aangenaam verrast worden.

De Amerikanen hebben met Unfinished Business een plaat uitgebracht die elke hardcoreliefhebber zal bekoren. De adrenaline die je voelt na het beluisteren van deze plaat doet je instant uitkijken naar een liveshow. De breakdowns die verscholen zitten, zijn van een zeer ontvlambaar niveau. In een zaal zullen de armen en benen duchtig in het rond vliegen.

Om al dat geweld wat de “temperen” betrekt These Streets wat melodische kenmerken  in hun geheel, waardoor het live van de ene harde moment kan omslagen naar een iets gezelliger sfeertje. Crowdsurfers en mensen die alles proberen om hun strofe in de micro te schreeuwen zijn het logische gevolg.

Om het geheel wat meer eigenheid toe te dienen mixen de Amerikanen nog wat rock- en beatdownelementen in hun sound. Het doet me op momenten wat denken aan Malevolence, alleen ligt de nadruk bij hen meer op de technisch verfijnde stukken. These Streets maakt hardcore pur sang, zonder tierelantijntjes maar wel op hun eigen manier.

Waar hun debuutplaat Clockwise een depressieve plaat was, is deze Unfinished Business wat luchtiger geworden. Het is niet meer zo negatief, toch hebben de Amerikanen niet ingeboet wat agressie betreft. These Streets is nog niet klaar, zo getuigt de albumtitel en daar zijn we blij mee. Een band om in de gaten te houden.

Tracklist:

  1. Unfinished Business
  2. Wasting Away
  3. Bite The Hand
  4. Dead Eyes
  5. Suffer
  6. Can’t Be Saved
  7. No Way Out
  8. Trapped
  9. Live From The Gutter

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X