Bjorn Wielockx

Mensen die weinig of niets van hardcoremuziek kennen (of willen weten), hebben vaak een vertekend beeld van het genre. Zo denken ze dat er alleen maar agressie terug te vinden is maar dat is de laatste tijd aan het veranderen. Steeds meer bands proberen het energetische genre toegankelijker te maken. Vaak doen ze dit door middel van hip-hopelementen, maar enkelen doen het op een andere manier. Angel Du$t en Turnstile bijvoorbeeld doen het beide op een unieke manier. Slope, een band uit Duitsland heeft ook zijn eigen formule gevonden, althans dat beweert het label toch.

De mannen brengen vanaf 11 augustus hun eerste echte plaat, Losin’ Grip op de markt. Wat in 2014 begon als een experiment van vijf vrienden, is drie jaar later uitgegroeid tot één van de meest opvallende bands binnen het genre. Geen enkele stijl is veilig voor de Duitsers, ze proppen het allemaal met succes in hun mixer. Wat overblijft is een verrassend fris geluid dat mensen buiten het hardcoregenre ook zal aanspreken.

Het is al langer dat bands proberen om het harde genre wat toegankelijker te maken voor de grote massa. In eerste instantie gebeurde dit vaak door metal te verwerken, maar deze formule is haast helemaal uitgemolken. Vervolgens kwamen er hardcorebands de kop op steken met hip-hopinvloeden, iets waarvan ik niet zo’n fan ben. Het nieuwste wat de bands in het genre proberen is hun muziek “ultratoegankelijk” laten klinken doormiddel van catchy riffs en andere invloeden uit het rockgenre.

Het gegeven van rockmuziek wordt al langer gebruikt in het genre maar de laatste jaren lijkt het alsof ze eindelijk gevonden hebben hoe het commerciële genre succesvol te verwerken. Ook Slope heeft een catchy formule te pakken die tot ver buiten de genregrenzen mensen zal weten te overtuigen. Wanneer ze dan, de logische volgende stap ondernemen, een live show meemaken, zullen ze van hun sokken worden geblazen. Want de intensiteit die het hardcoregenre zo kenmerkt is nog steeds hetzelfde gebleven, of is zelfs wat toegenomen.

Wie naar Ieperfest afzakt heeft geluk want de Duitsers spelen op de eerste dag van het festival. Jammer dat ze het in een clash moeten opnemen tegen Fit For An Autopsy, want ook deze band zal veel nieuwsgierigen trekken.  Toch zal de tent van Slope meer gevuld zijn, daar Ieperfest een hardcorefestival is. Wie naar West-Vlaanderen trekt, één tip, mis Slope niet.

Deze eerste plaat Losin’ Grip van de Duitse band is een pareltje geworden. De sound die Slope te pakken heeft is verfrissend en smaakt naar meer. Live zal het er stevig aan toegaan, daar twijfel ik niet aan. Weer een prachtige release van een relatief onbekende band van BDHW Records.

Tracklist:

  1. 95
  2. Movinô Losinô
  3. Goodbye Mr. Dandy
  4. Buzz Off!
  5. Suffer The Ice
  6. The Void
  7. Straight To Nowhere

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X