Bjorn Wielockx

Voor hardcore minded Vlaanderen is het weer aftellen naar één van de mooiste festivals, namelijk Ieper Fest. Zoals we gewoon zijn van de organisatie prijken er op de affiche, naast de gevestigde waardes, ook enkele veel belovende bands. Één van die bands is Mark My Way die aanstaande vrijdag een thuismatch mag spelen. Het wordt de releaseshow voor zijn nieuwste ep The Big Game. Wij waren alvast benieuwd, want geselecteerd worden door Ieper Fest dat wil al iets zeggen.

Na het beluisteren van The Big Game begrijp ik volledig waarom de West-Vlamingen op het festival staan. De hardcore die ze voorschotelen is van een muzikaal hoogstaand niveau maar dit wil niet zeggen dat ze inboeten qua agressie. De rapstukken van  de Ieperlingen zorgen voor een leuke insteek. Het zorgt voor wat variatie, voor de startende liefhebbers van het agressieve genre zal het voor een vertrouwd gegeven zorgen.

Laat je echter niet afschrikken door de rapelementen, de mannen van Ieper kan je in de verste verte niet vergelijken met bands als Deez Nuts of Attila. De hoofdzaak blijft het maken van stevige hardcore. Het klinkt allemaal zeer old-school maar toch kleurt de band continu buiten de lijntjes. Stevige grunts zoals we die kennen uit het death metal genre of sing-alongs uit het melodische subgenre, zijn maar enkele elementen die het geheel succesvol weten op te waarderen.

Elke review probeer ik ook een favoriete track en een minder liedje aan te halen. Op deze ep is dit moeilijke opgave daar de Belgen een schijfje hebben uitgebracht dat staat voor continuïteit. Het best kan je dit plaatje in één ruk uitluisteren zonder echt belang te hechten aan de titels.

Wie dit weekend naar Ieper Fest afzakt moet deze Belgen een kansje geven. Ze zullen de main stage van het festival met verve openen. Niet alleen spelen ze zoals eerder aangehaald een thuismatch, met The Big Game hebben de mannen van Mark My Way ook nog eens een nieuwe plaat onder de arm waarmee hij zwaar kan en zal uithalen.

Tracklist:

  1. New Endavours
  2. Gaia Prevails / Man Fails
  3. MAD
  4. Misery
  5. Stay In The Light
  6. Under The Thumb

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

april

22apr(apr 22)12:0024(apr 24)23:59KEEP IT TRUE XXIIITAUBERFRANKENHALLE - LAUDA-KÖNIGSHOFEN - DUITSLAND

mei

10mei18:4023:59Enslaved + Intronaut + Obsidian Kingdom + Crown @ De Helling - Utrecht

11mei19:0023:00Enslaved + Intronaut + Obsidian Kingdom + Crown @ Maison Folie Beaulieu - Rijsel (Lomme)

Loading
Share This
X