Bart Van Gestel

Het progrock-trio Essence Of Datum begroet ons uit Minsk, Wit-Rusland. Ze lieten het instrumentale album Nevermore op de wereld los. Amped-Up ging voor U op zoek naar de essentie van de oorsprong in dit album.

Over de achtergrond van de band is niet zo heel veel bekend. Nevermore is het tweede studioalbum (voorganger Event Horizon dateert van 2013). Muzikaal vind je ze terug in het rijtje met bands zoals Porcupine Tree of The Sixxis.

Essence Of Datum speelt louter instrumentaal. Het is dan ook moeilijk te bepalen welke emotie er moet van afstralen. Ik kom eerlijk gezegd niet veel verder dan een vernuftig stukje telefoon-wachtmuziek. Af en toe veert het geheel toch een beetje op. Ook de stukjes saxofoon zijn werkelijk verfrissend. Globaal gezien is het plaatje toch regelmatig een beetje saai en vervelend te noemen. De meeste riffs zijn naar prognormen behoorlijk repetitief. Nevermore knalt gewoon niet. Ondergetekende zou dit album opzetten op een doordeweekse avond, als achtergrondje tijdens het aardappelen schillen voor de avondmaaltijd.

Deze witrussische band levert een aardig stukje muziek af maar, laat ons een kat een kat noemen, scheert er iets te vlot over heen. Sommige passages zijn boeiend maar deze zijn eerder aan de schaarse kant. Easy listening voor bij de maaltijd. Ik zou zeggen: oordeel zelf.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X