Sebastiaan Schabon

Ah, Oostenrijk. Het land van halve liters heilig gerstenat, traditionele klederdracht, dorpsfeesten en uitgestrekte landschappen en de Alpen. Maar het is ook het thuisland van Insanity Alert, een thrashmetalband uit Innsbruck. Vorig jaar (op 23 september om precies te zijn) brachten ze een nieuwe plaat uit die de titel Moshburger meekreeg. Hopelijk loont het de moeite om ze na bijna een jaar alsnog te gaan beoordelen.

We beginnen onze recensie met een vraag: wat krijg je als je vijftien tracks in een tijdsduur van iets meer dan 26 minuten propt? Juist, tracks die voorbij razen en waarvan de meesten de drie minuten amper halen. Maar het zijn wel stuk voor stuk geweldige tracks die je op Moshburger terugvindt. We beginnen onze rit met Disco Demolition waarop het gaspedaal meteen stevig wordt ingedrukt. Om het eigenlijk nooit meer los te laten. Desinfektor is één van mijn favoriete nummers op dit album, mede door zijn snelle en bottenbrekende riffs. Zoals de zanger schreeuwt, dat is echt niet normaal. Zijn stem klinkt meer hees als normaal, dat vult de agressieve muziek perfect aan.

Het is eigenlijk meer een combinatie van speed metal en thrash metal dat je bij Insanity Alert te horen krijgt. Why Is David Guetta Still Alive is een track waarin de band de dj het liefste dood zou zien, en ze zijn zeker niet de enigen. Het duurt amper een minuut maar tijd genoeg om de draak te steken met Guetta. Confessions Of A Crabman heeft voor fans van South Park een wel heel bekende intro, Metal Punx Never Die is echter het absolute hoogtepunt van dit album. De energie spat hier gewoon van af en toont weer maar eens dat deze Oostenrijkers een neus hebben voor goede muziek.

Het is toch ook niet alles, vijftien tracks op een goede 26 minuten tijd door je strot geramd krijgen. Het deed echter wel enorm deugd om eens een keertje goed los te kunnen gaan na een aantal minder leuke dagen voor mezelf. Het spreekt voor zich dat de fans van het vettigere thrashwerk zich deze plaat met een gerust hart kunnen gaan halen. Tenminste, als je dit nog niet gedaan hebt. En als je mensen kent die deze schijf al hebben kan je gezellig samen de boel gaan afbreken.

Tracklist:

 1. Disco Demolition
 2. Life’s Too Short For Longboards
 3. Pact With Satan
 4. Desinfektor
 5. The Times Are A-Thrashin’
 6. Why Is David Guetta Still Alive
 7. Wake & Bake
 8. Lord Kill-A-Lot
 9. Gonna Rip Your Head Off
 10. March Of The Mentally Ill
 11. Confessions Of A Crabman
 12. Make Up Your Mind Or Die
 13. Slimer’s Revenge
 14. Metal Punx Never Die!
 15. Mushroom Cloud

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X