Sebastiaan Schabon

Craven Idol was tot op heden een nog onbekende band voor mij. Toch is dit Londense black/thrashmetalkwartet al sinds 2005 actief. Hun laatste volwaardige plaat Towards Eschaton dateerde alweer van 2013, dus het werd tijd voor wat nieuw materiaal. Op 14 april was het dan zover, toen verscheen The Shackles Of Mammon via Dark Descent Records.

Op deze plaat vind je acht nieuwe nummers terug en de eerste daarvan is Pyromancer. Maar meteen is daar al de eerste opmerking: het klinkt me allemaal wel heel bekend in de oren. Na wat opzoekwerk had ik de waarschijnlijke oorzaak gevonden: de vocalist/gitarist van Craven Idol is namelijk dezelfde als die van Scythian, een death/thrashmetalband. De muziek vertoont veel gelijkenissen en de vocals klinken ook hetzelfde. Of dit een bewuste keuze is of niet laten we in het midden maar als je een andere band opstart kan je toch wel wat origineler uit de hoek komen denk ik dan. Maar nee, het is quasi altijd hetzelfde recept dat Craven Idol overneemt van Scythian. Echte uitschieters zijn er niet, tracks zoals Dashed To Death tonen wel wat meer blackmetalinvloeden in de riffs maar het hekel punt blijft de zang. Als hij die wat zou veranderen zou je al een veel beter album krijgen.

Goh, wat moeten we hier nu van vinden? Langs de ene kant is dit een steengoede plaat geworden, maar als je al eens naar Scythian geluisterd hebt, zal The Shackles Of Mammon al snel saai en ongeïnspireerd klinken. Niet bepaald een aanrader als je op zoek bent naar vernieuwing. Wie echter fan is van het betere black/thrashwerk kan zich deze plaat met een gerust hart gaan aanschaffen.

Tracklist:

  1. Pyromancer
  2. A Ripping Strike
  3. Black Flame Divination
  4. The Trudge
  5. Dashed To Death
  6. Mammon Est
  7. Hunger
  8. Tottering Cities Of Men

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X