Jurgen Callens

Entrench is een Zweeds brutaal thrashtrio dat opgericht werd in 2005. Hierna brachten de heren een tweetal full albums uit om dit nu een vervolg te geven met een derde worp: Through The Walls Of Flesh. Dit is meteen ook het eerste album dat aan I Hate Records werd afgeleverd. Nu zijn wij hier op de redactie niet vies van een vet potje thrash metal en waren dus benieuwd naar de nieuwe plaat van dit ensemble, die zeven nummers bevat en op 17 juli het officiële levenslicht moet zien.

Zoals we weten, is thrash metal intussen ook een breed gegeven geworden. Je hebt de meest gekende en populaire stijl: de Bay Areathrash die de meeste grote en populaire bands voortgebracht heeft, je hebt de Duitse variant die iets rauwer was en dan heb je dan ook nog het spul dat uit Zweden uitgespuwd wordt. Die kan nog rauwer zijn dan de rauwste biefstukken die je bij je slager gaat halen. Zo ook met de thrash van Entrench: die sluit geen compromissen en geeft nergens een duimbreed toe. Er wordt heel bewust gekozen voor een old school geluid, zonder franjes, opsmuk of digitale poespas. Gewoon live inspelen die handel en op band pleuren zoals het in het repetitiehok klinkt. De invloeden komen van voorbeelden als Possessed, Merciless en Sadus. Veel structuur of technische hoogstandjes hoef je niet te verwachten, laat staan van melodie of een meezingbaarheidsfactor. Alles wordt op volle snelheid afgevuurd, met nul komma nul tijd voor ademruimte. Dus zijn zeven songs op één album voor ons dan ook meer dan genoeg. Mochten het er meer geweest zijn, dan zou onze aandacht heel zeker weggeëbt zijn. Zelfs nu was het niet simpel deze rit in één ruk uit te zitten, want echt veel variatie mogen we van de heren toch niet verwachten. Maar de heren volgen geen trends en willen enkel de eigen grenzen verleggen, dus kunnen we dat alleen maar respecteren.

Check vooral zelf even iets via de digitale snelweg en vorm er je oordeel over. Wij zijn van mening dat de muziek van Entrench enkel zal opgepikt worden door de obscure undergroundfans, die dit soort spul op de één of andere manier wel kunnen waarderen. Naam zullen ze er niet mee maken, maar het feit dat ze het voor zichzelf doen en lak aan de commercie hebben, verdient ons respect.

Tracklist

  1. The Coming Storm Dawn Of War
  2. Enter The Fray
  3. Iron Coffin
  4. Dead End 
  5. The Warmonger Sacrament
  6. White Light Precedes Black Rain
  7. Fragments Shadow Of Death

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X