Eef

De doommetalband Kroh uit Birmingham is niet aan zijn proefstuk toe met Altars: reeds twee split-ep’s en één full-cd staan op zijn actief – niet dat dit al veel is natuurlijk -, en toch is de nieuwe plaat de echte doorstart van de band. Na veel komen en gaan van muzikanten, lijkt oprichter Paul Kenney (Mistress) zijn draai en goede line-up gevonden te hebben. Dixit Altars.

Met Darren Donovan (Mistress, Burden of the Noose), Rich Stanton (Burden of the Noose) en vooral Olivia Sobieszek, lijkt dit Kroh inderdaad over voldoende papieren te beschikken om een klein meesterwerkje af te leveren.

Na de folky opener, Krzyżu święty, horen we meteen waar de band voor staat: trage, melodieuze doom die ondersteund wordt door de bijwijlen engelenstem van Olivia. Wat ook meteen opvalt aan Altars is dat Kroh zich niet inlaat met ellenlange tracks; de band doet zijn ding steeds rond of onder de vijf minuten. Dit zorgt ervoor dat er meer dan voldoende variatie is – wat soms al eens tot verveling kan zorgen bij andere bands.

Een ander opvallend feit is dat Kroh de gitaren echt laat klinken als in de jaren ’70, toen de distortion nog een bug was in de versterker. Hierdoor krijgen we een zwaar, vies gitaargeluid te horen. Zalig!

Dit gezegd zijnde, knalt Living Waters reeds uit de boxen. Track drie en een eerste hoogtepunt. Dit is doom van de bovenste plank. Denk aan Avatarium, maar dan beter.

Na al deze schoonheid kunnen we wel een beetje rust in ons hoofd gebruiken en dus anticipeert Kroh met Malady; een kalm nummer dat perfect zijn plaats in het midden van de schijf gekregen heeft. Rust is anderzijds een beetje overdreven, want hoe ogenschijnlijk rustig deze track is, er schuilt steeds iets onheilspellends in de creaties van Kroh.

Akkoord, er staan ook enkele minder memorabele nummers op Altars (Break the Bread, Feed the Brain), al zijn deze tracks nog steeds best te pruimen en dus zeker niet slecht te noemen.

Afsluiten doet Kroh met een herwerkte versie van Precious Bones en laat daarmee nog eens horen waar de band voor staat dezer dagen: een geweldig melodieuze doommachine die klaar is om de wereld over te nemen.

Tracklist:

  1. Krzyżu święty
  2. Mother Serpent
  3. Living Water
  4. Feed the Brain
  5. Malady
  6. Break the Bread
  7. Stone into Flesh
  8. Cold
  9. Precious Bones

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

maart

13mar13:00METALWORKSFEST XL 2021KUBOX - KUURNE

19mar(mar 19)14:0021(mar 21)02:00Prognosis Festival @ Effenaar - Eindhoven

april

22apr(apr 22)12:0024(apr 24)23:59KEEP IT TRUE XXIIITAUBERFRANKENHALLE - LAUDA-KÖNIGSHOFEN - DUITSLAND

Loading
Share This
X