Bart Van Gestel

Neverland In Ashes, een Duitse vierkoppige band, brengt met Conversations zijn tweede studioplaat uit. Deze plaat komt na een woelige zeven jaar na hun debuut 8:16 uit.

De sound van Neverland In Ashes staat gedefinieerd al zijnde moderne metal. Wij plaatsen de band min of meer in hetzelfde hokje als bijvoorbeeld In Flames. Het is overduidelijk dat de heren uit het Ruhrgebied daar de mosterd gehaald hebben. De band kopiëert regelmatig de melodiciteit en de groove van de Jesterheads uit Zweden.

Conversations opent met een kort André Brasseur-achtig orgelriedeltje op zeewater, dat overgaat in furieus gitaarspel en dito zang van de tandem Julian Jung (zang en gitaar) en Milan Steinbach (gitaar en toetsen). Deze laatste heeft zijn eigen studio ter beschikking waar dit album dan ook werd opgenomen. Mix en mastering vond plaats bij Aljoscha Sieg (Eskimo Callboy, We Butter The Bread With Butter) in zijn Pitchblack studio.

De rest van het album kabbelt eerlijk gezegd een beetje voorbij, zonder echte hoogtepunten of passages welke erboven uit steken. Mijn aandacht ging het sterkste uit naar de track Promises, welke een Daft Punk – achtige intro meekreeg. Rustpunt in het hele verhaal is Clockwork, een kort instrumentaal intermezzo dat vlekkeloos overgaat in Sweet And The Lights, welke eerder mid-tempo aandoet.De meest toegankelijke track is dan weer #9. Deze klinkt aanvankelijk redelijk poppy, met in de tweede helft van de song een kans voor het publiek om mee te zingen. Voor de liefhebbers.

Het is vrij snel duidelijk dat Neverland In Ashes niet veel verder geraakt in zijn inspiratie, waardoor het geheel een beetje op de vlakte blijft. Er zitten weinig echt boeiende stukken in die ervoor kunnen zorgen dat deze band zich kan onderscheiden van de middenmoot. Toch blijft de muziek hier en daar om aandacht schreeuwen. Het is dit keer een beetje een moeilijke taak om er een verdict over te beslissen. Daarom laat ik het beter aan de luisteraar over.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2020FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X