Bjorn Wielockx

Enkele weken terug ontving ik de promo van Juratory in mijn mailbox. Clawhammer beschreef de band als eentje zoals je ze nog nooit eerder ervaarde. Logischerwijze maakt de band dan ook geen voor de hand liggende muziek. De Britten maken een mix tussen industrial (Rammstein, Ministry,…) en hardcore (Hatebreed, Terror,…). Ik was benieuwd of ze met Dark Works In Progress een instant cultplaat hadden uitgebracht.

Zoals eerder aangehaald, vertelt het label dat je met Juratory een uniek concept zal aanhoren, iets wat je nooit eerder hebt ervaren. Dit is helemaal niet gelogen, de sound van Juratory is uniek. Zowel industrial als hardcore hebben iets chaotisch in hun muziek, de combinatie van de twee zorgt echter soms voor wat te veel chaos waardoor Juratory er geen geheel van kan maken.

Het merendeel van de nummers op deze Dark Works In Progress klinken te rommelig en worden te hard geforceerd om speciaal te zijn. Hierdoor kan en zal je al snel je aandacht verliezen. Af en toe weten de Britten zich te onderscheiden met sterke nummers waardoor je aandacht weer zal toenemen. Als de tweede plaat van Juratory wat meer structuur zal hebben zoals in een Tortured and Abuse of Scum Rises, dan pas kunnen we spreken van een zeer talentvolle unieke band.

Met Dark Works In Progress heeft Juratory een degelijke eerste plaat uitgebracht die vooral bij de industrial metalfans gehoor zal krijgen. Zeker niet slecht, maar ik had er meer van verwacht.

Tracklist:

 1. Mortal Lie
 2. Cybercynical
 3. Read Between The Lines
 4. Scum Rises
 5. Divided
 6. Seen It Before
 7. Politico
 8. Crow MMXVI
 9. Repent
 10. Sinisterage
 11. Oath Of Blood And Hand
 12. Tortured And Abused
 13. And Well We Should

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X