Bjorn Wielockx

Een decennium terug was het metalcoregenre enorm aan het groeien. Door de populariteit van het genre ontstonden er veel metalcorebands vaak zonder een ware betekenis. De overvloed aan bands zorgt ervoor dat het voor nieuwe groepen een zeer moeilijke opdracht is om op te vallen tussen al die anderen. Currents brengt na twee ep’s het eerste echte werk op de markt via  Sharptone. Wanneer dergelijk label een debuutplaat van een metalcoreband ondersteunt, kan je je verwachten aan een originele mix. Althans dat was waaraan ik me verwachtte, wanneer ik The Place I Feel Safest voor de eerste keer oplegde.

Die originele mix is zeker aanwezig op deze eerste plaat van de Amerikanen. De mannen komen verrassend uit de hoek door zowel deathcore- en djentinvloeden te verwerken. Het zorgt voor de nodige verademing in de 50 minuten die deze plaat duurt. Er zijn maar weinig momenten gepasseerd waarop mijn aandacht afdwaalde.

Wanneer je één van de nummers van Currents per toeval beluistert, zal je niet merken dat het om nummer gaat vanop een debuutplaat. In tegenstelling tot andere bands in het genre, heeft Currents op deze The Place I Feel Safest onmiddellijk een typerende sound gevonden, welke de band in de toekomst nog kan verfijnen.

Wanneer het genre nog maar net ontstond, stond het voor agressie die we kennen uit het hardcoregenre, die gepaard ging met gitaargeweld van de bovenste plank. Door het commerciële succes begin jaren 2000 veranderde het later in zijn totaliteit. Vaak keren bands terug naar de origine om instant populair te worden, maar ook dat is niet het geval bij Currents. De Amerikanen maken metalcore hoe die voor hen anno 2017 moet klinken.

Sharptone Records bewijst nog maar eens, naast de grote metalbands, ook garant te staan voor de kwaliteitsreleases wat betreft metalcore. Currents heeft met zijn debuutplaat The Place I Feel Safest een cd afgeleverd die elke metalcoreliefhebber een kans moet geven.

Tracklist:

 1. Apnea
 2. Tremor
 3. Night Terrors
 4. Delusion
 5. Withered
 6. Dreamer
 7. Forget Me
 8. The Place I Feel Safest
 9. Silence
 10. Best Memory
 11. Another Life
 12. I’m Not Waiting
 13. Shattered

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2020FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X