Bjorn Wielockx

Sinds vorig jaar kunnen we genieten van de muziek van Rotzak. Waarschijnlijk is de band momenteel nog een nobele onbekende voor U, maar daar zal verandering in komen. Na enkele repetities en de eerste shows is de band nu klaar om haar allereerste werkje op de wereld los te laten. Naar eigen zeggen maken de mannen uit Diest een mix tussen hardcore, punk en southern rock ‘n’ roll. Ik was benieuwd of we weer een beloftevolle band rijker zijn in België.

Bij verschillende bands die juist uit de startblokken schieten is het moeilijk om een soort van eigenheid te vinden. Bij Rotzak is er een overvloed aan eigenheid. Een chaotische sound, een eerlijke clean vocal, een opfokkende scream en de elementen uit het southern rock ‘n’ rollgenre zorgen voor een uitmuntende sound.

Met A Series Of Unfortunate Events heeft de band al vanaf haar eerste schijfje een instant klassieker afgeleverd. Het nummer doorstaat verschillende tempowisselingen waardoor je live niet anders kan dan bewegen. De agressieve breakdown die achteraan deze track verstopt zit wordt gecombineerd met een zweverige gitaarlijn waardoor het een wrang smaakje krijgt. Laat dat nu net iets zijn dat vaak terugkeert in het chaotische geheel waardoor de agressie alleen maar toeneemt.

Het best kan je de muziek van Rotzak vergelijken met die van John Coffey, alleen is deze net dat tikkeltje ruiger. Ook de Nederlanders brachten met The Magic Umbrella Of Rain Go Away als eerste werk een vierdelige ep op de markt om de wereld te laten proeven van hun energetische mix. Wat later volgde waren volle festivalweides en uitverkochte zalen. Wanneer Rotzak blijft evolueren, maar toch aan zijn kernwaarden weet vast te houden, ziet het er zeer rooskleurig uit voor de mannen uit Diest.

Dit ep’tje wist me vanaf de eerste luisterbeurt bij de keel te grijpen. Geen enkele seconden minderde mijn aandacht, dat kan ook moeilijk anders, wat een prachtig eerste wapenfeit. Ik ben alvast een superfan en ga deze nieuwe talentvolle band vanop de voet volgen.

Tracklist:

  1. Sailing The Seas Of Consequences
  2. A Series Of Unfortunate Events
  3. Deathline
  4. Light The Flame

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X