Bjorn Wielockx

Bands die hun moedertaal trouw blijven hoeven niet persé klein te blijven. Kijk maar naar De Heideroosjes, Kvelertak en sinds kort ook Fleddy Melculy. Een nieuwe band die het waagt binnen het Nederlands is de Hollandse hardcoreband De Tegenpartij. Na een kleine luisterbeurt op de sociale media was ik onmiddellijk gevallen voor We Leven In De Schijt.  

Verwacht je aan hardcore zoals die oorspronkelijk bedoeld was. Het geluid op deze ep is niet fantastisch maar zorgt hierdoor voor een nog authentieker gevoel. De sound van De Tegenpartij heeft dan ook geen fancy soundsystem nodig, het belangrijkste is het gevoel dat je er aan overhoudt. Op album zal de band je, als hardcoreliefhebber, weten te triggeren. Als ze tijdens een liveshow voor dezelfde energie en passie kunnen zorgen dan zit het goed voor De Tegenpartij.

Ook de vocal zet de puurheid van de mannen uit Meppel nog meer in de verf. Iedereen is frontman van De Tegenpartij en zingt zijn eigen strofe. Doordat ze in het Nederlands zingen, komen de teksten veel directer over. De thema’s die ze aankaarten zijn naïeve mensen op het internet, goede doelen, kanker en religie, om er maar enkele op te sommen. De manier waarop is wederom typerend voor de eerlijke sound van deze Nederlanders. Zonder een blad voor de mond te nemen zegt De Tegenpartij waar het op staat.

Europa is in de ban van de terreur. Vele mensen zullen het niet verstandig vinden om rond dit thema een liedje te maken. Zeker niet op de manier waarop De Tegenpartij het doet. Geen God, het laatste nummertje op deze ep geeft al de religies een ferme veeg uit de pan. Zoals eerder aangehaald doen de Nederlanders het op een expliciete manier. Hier een klein stukje uit de tekst van Geen God: “Mohammed is niet mijn profeet. Jezus, wat moet je ermee? Met je gezeik maak je een hel van deze aardkloot. Het kan een hemel zijn maar dan moet jij dood.”

De hardcoreliefhebbers zullen zich kunnen amuseren met dit schijfje, liefhebbers buiten het genre zullen niet zo wild zijn. Maar dat is dan ook niet de bedoeling van De Tegenpartij, door hun old-school hardcore kan het een belangrijke speler worden in het genre, en dat is waar ze het voor doen.

We Leven In De Schijt is ondertussen al acht maanden oud, je zou kunnen stellen dat een review niet meer relevant is. Toch vind ik het belangrijk dat de Lage Landen kennis maken met De Tegenpartij, daar deze eerlijke hardcore iets is waar veel mensen naar op zoek zijn. Ik ben alvast aangenaam verrast en ga deze pure band vanop de voet volgen!

Tracklist:

  1. Internethelden
  2. Domheid Van De Mens
  3. Fak De Veryupping
  4. Goede Doel
  5. Rabokanker
  6. Iedereen Is Kut
  7. God Zei Drank
  8. Kanker
  9. Geen God

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X