Bjorn Wielockx

SikTh is geen onbekende meer in het metalwereldje. Samen met Meshuggah hebben ze voor een belangrijke wind binnen het progressieve metalgenre gezorgd. Als hardcoreliefhebber weten progressieve metalbands vaak mijn interesse aan te wakkeren door hun “je m’en fous”-gehalte. Ook de mannen van SikTh maken al zo’n 18 jaar de muziek die ze willen maken. Met The Future In Whose Eyes? brengt de band nog maar zijn derde album op de markt. Als ze van dezelfde kwaliteit zijn als de twee voorgaande hebben we weer met een instant-cult-album te maken.

En dat is het zeker en vast geworden. Meer dan ooit leunen de Britten naar de metalcorekant wat het geheel wat meer agressie toedient. In samenhang met de dromerige gitaarlijnen heeft SikTh weer een unieke sound te pakken. Eén die je doet terugdenken aan de beginperiode van de band, maar toch wat evolutie heeft doorstaan.

De core-invloeden die ik eerder aanhaalde mogen de metalfans niet afschrikken. Ze fungeren als achtergrond en zijn allesbehalve nadrukkelijk aanwezig. De diehard hardcoreliefhebber zal afhaken na enkele luisterbeurten terwijl de doorwinterde metalfan de kracht van deze technisch hoogstaande band vanaf de eerste seconden zal horen.

Deze The Future Is Whose Eyes? is net zoals zijn twee voorgangers een plaat die je oneindig kan beluisteren. Telkens weer opnieuw weet een ander nummer indruk op je te maken, geweldig gewoon. Door hun inventiviteit voelt het de derde keer even nieuw aan als de eerste keer dat je deze plaat oplegde.

Weaver Of Woe is mijn favoriete track op dit prachtige album. De scream heeft tijdens dit nummer veel weg van Rou Reynolds (Enter Shikari) wat wel perfect matcht binnen het chaotische geheel. De breakdowns blijven maar aanhouden en ook het tempo gaat meermaals de hoogte in tijdens Weaver Of Woe. Met z’n duur van vijf en een halve minuut gaat het tijdens een show stomen tijdens dit nummer.

The Future In Whose Eyes? is een meesterwerk geworden. Fans van metal of hardcore moeten deze Britten een kans geven. De unieke mix die ze voorschotelen kan niet anders dan je te overtuigen.

Tracklist:

 1. Vivid
 2. Century Of The Narcissist?
 3. The Aura
 4. The Ship Has Sailed
 5. Weavers Of Woe
 6. Cracks Of Light (Ft. Specer Sotelo van Perphery)
 7. Golden Cufflinks
 8. The Moon’s Been Gone Fore Hours
 9. Riddles Of Humanity
 10. No Wishbones
 11. Ride The Illusion
 12. When It Rains

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X