Rotthier Peter

Virgin Steele is een Amerikaanse powermetalband die een handelsmerk gemaakt heeft van het maken van rockopera’s. Jarenlang speelden de heren in de middenmoot van het genre hoewel hun albums toch voorzien werden van degelijke kritieken. Daarvoor was hun power metal misschien iets te braaf voor het heavymetallegioen of waren ze helemaal nog niet rijp voor uitgewerkte metalopera’s.

Visions Of Eden was voor zanger David Defeiss en zijn kornuiten al de derde rockopera die ze uitbrachten. Inmiddels is het al tien jaar geleden dat het origineel in de winkelbakken kwam te liggen. Sindsdien heeft de groep nog twee albums uitgebracht maar die zijn ergens in de uitverkoopbakken blijven liggen.

Met deze heruitgave brengt het label alvast het beste werkstukje van het kwartet opnieuw onder de aandacht. De groep brengt Visions Of Eden nu uit als dubbelalbum waarbij deel 1 gevuld is met geremasterde versies van de songs, terwijl op deel twee de nummers in een remix te horen zijn.

Voor liefhebbers van power metal rockopera’s die de band niet kennen zeker een aanrader. Of de fans van de groep hier echt een boodschap aan hebben, betwijfel ik. Een ding staat vast: Virgin Steele mag dan geen grote naam hebben, toch staan ze garant voor meer dan degelijk power metal.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X