Rotthier Peter

Axel Rudi Pell is een Duitse gitarist die al heel wat jaartjes meedraait aan de top van de Duitse melodieuze metalscene. Zijn debuut, Wild Obsessions, dateert al van 1989 en sindsdien bracht de man met de regelmaat van een klok een nieuw album op de markt. Op al die platen werd voldoende ruimte gemaakt voor pakkende ballads en in 1993 ontstond het idee om die ballads te verzamelen op één album. Dat idee werd zo’n succes dat er naderhand op geregelde tijdstippen opnieuw teruggegrepen werd naar die ballads om nieuwe verzamelaars te maken.

Deel vier dateert al van 2011, dus na zes jaar werd het opnieuw tijd om een nieuw deel van de balladeske werken van Axel Rudi Pell op de markt te gooien. Op deze vijfde verzameling ballads vind je dan ook werk van de voorbije zes jaar terug, aangevuld met wat nieuw materiaal. Zo strikte de man niemand minder dan Bonnie Tyler om de opener Loves’s Holding On mee in te zingen.

Pell is ook niet vies van covers, dus pakt hij ook uit met Ed Sheerans I See Fire,  Hey Hey My My van Neil Young en een liveversie van Deep Purples Mistreated. Die covers worden aangevuld met materiaal uit de albums van de voorbije zes jaar en zijn nieuwste Ballads album was weer compleet. Materiaal voor liefhebbers van het zachtere werk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X