Rotthier Peter

Axel Rudi Pell is een Duitse gitarist die al heel wat jaartjes meedraait aan de top van de Duitse melodieuze metalscene. Zijn debuut, Wild Obsessions, dateert al van 1989 en sindsdien bracht de man met de regelmaat van een klok een nieuw album op de markt. Op al die platen werd voldoende ruimte gemaakt voor pakkende ballads en in 1993 ontstond het idee om die ballads te verzamelen op één album. Dat idee werd zo’n succes dat er naderhand op geregelde tijdstippen opnieuw teruggegrepen werd naar die ballads om nieuwe verzamelaars te maken.

Deel vier dateert al van 2011, dus na zes jaar werd het opnieuw tijd om een nieuw deel van de balladeske werken van Axel Rudi Pell op de markt te gooien. Op deze vijfde verzameling ballads vind je dan ook werk van de voorbije zes jaar terug, aangevuld met wat nieuw materiaal. Zo strikte de man niemand minder dan Bonnie Tyler om de opener Loves’s Holding On mee in te zingen.

Pell is ook niet vies van covers, dus pakt hij ook uit met Ed Sheerans I See Fire,  Hey Hey My My van Neil Young en een liveversie van Deep Purples Mistreated. Die covers worden aangevuld met materiaal uit de albums van de voorbije zes jaar en zijn nieuwste Ballads album was weer compleet. Materiaal voor liefhebbers van het zachtere werk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X