Bjorn Wielockx

Er is zo van die muziek die door een groot deel van de bevolking als pure herrie of lawaai zou bestempeld worden. Het gaat hier om mensen die nog niet klaar zijn voor zo’n chaotisch geheel. Door de vele invloeden kan je vaak stellen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Zij die al een geroutineerde avonturiers zijn in het genre weten gek genoeg het excentrieke geheel wel te smaken. Sinds kort mag je bij het lijstje van bands als The Dillinger Escape Plan, Converge en Kvelertak ook de Denen van Hiraki vermelden.

Onlangs brachten ze met Modern Genes hun eerste plaat op de markt. Zeven nummers, met een totale duur van zo’n twintig minuten brengen je voor een korte trip naar een andere dimensie. Eentje waar orde en ritme verboden zijn, waar alles gebeurt wat zal moeten gebeuren. Wanneer je aan Modern Genes start is er geen weg terug, je zal zo’n dik kwartier in een waan zijn.

Heerlijk gewoon! De sfeer die de Denen op dit album probleemloos aanhouden, kan live voor een verwarde toestand zorgen. Het ene moment ben je half aan het wegdromen door de feeërieke gitaarlijnen, om dan plotsklaps wakker te schieten door een intensieve tempowissel.  De puzzel op deze Modern Genes past perfect in elkaar.

Echt een nummer uitkiezen is niet mogelijk daar het geen cd is geworden waarvan je de nummers afzonderlijk mag beluisteren. Toch zeker de eerste luisterbeurt moet in zijn totaliteit gebeuren. Schenk jezelf een sterker biertje in, leg je neer op je sofa, plaats je hoofdtelefoon op de oren en sluit de ogen. Hiraki zal voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Naast Figure Of Six weet ook Hiraki mij deze week met verstomming te slaan. Doordat de Denen net iets excentrieker zijn en nog meer hun ding doen verdienen ze een half puntje meer en behoren ze wat mij betreft tot de kanshebbers van album van het jaar. Een toppertje!

Tracklist:

  1. The Idealist
  2. Soft Tusk
  3. Dk2020
  4. Vision Skin
  5. Brusque
  6. Exmodem
  7. Metacoma

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

december

Geen concerten

januari

Geen concerten

X