Bjorn Wielockx

Malevolence kan je kennen als Portugese deathmetalband of als één van de grootste opkomende namen in het hardcoregenre. Hier gaat het om de hardcoregigant. Al vanaf hun eerste werk wist het een zeer uitgebreid publiek aan te spreken. Nog steeds met hun beginwaarde in het achterhoofd brengt de band de opvolger van het ondertussen al vier jaar oude Reign Of Suffering.

Wat meteen tijdens de eerste track opvalt is dat de band maar blijft door evolueren. De Duitsers zijn wat ouder geworden en dat is ook terug te horen aan hun muziek.  Nog steeds staat Malevolence voor staalharde muziek, alleen is er op deze tweede telg wat meer ruimte gelaten voor ritme en muziek. Iets wat het geheel positiever doet aanvoelen, ze kunnen beter opbouwen naar die allesvernietigende breakdowns.

Want die zijn zoals vanouds, en doen ons denken aan het explosieve beatdowngenre. Geen standaard breakdowns om wat agressie aan te wakkeren in het publiek maar alles vernietigende riffs in combinatie met dodelijke drums. Moshen tijdens een show van Malevolence, het is niets voor beginnelingen in het genre. Al is de muziek op deze Self Supremacy toegankelijker dan ooit.

Met recht en rede mag Malevolence zich een hardcore-metal crossoverband noemen. Gooi Pantera, Nasty, Down en Stick To Your Guns in een mixer en je bekomt Malevolence, een unieke verfrissende band die het zeer ver gaat schoppen. Al moet het toch oppassen dat het niet teveel naar de metalkant gaat leunen en hierdoor net hun kenmerk, stomende metal beatdown, zou verliezen.

Want op deze Self Supremacy staan toch enkele nummers waar ik mijn vragen bij heb.  Slave To Satisfaction, Spineless en True Colors met namen. Deze drie opeenvolgende nummers nemen zo’n derde van de tijd in beslag en zijn niet hetzelfde als de rest op deze knallende plaat. Hier leunt de band meer naar het metalgenre en verliest het veel karakter. Met als dieptepunt True Colours. Deze trage lange track haalt al de energie die werd opgebouwd door het beluisteren van Self Supremacy uit je lichaam.

Al staan er voldoende nummers op dit schijfje waarmee de Britten live kunnen imponeren. Ze hebben een goede stap voorwaarts gezet al moet het wel beginnen oppassen. Fans van het eerste album zullen nog steeds uitkijken naar een work-out samen met Malevolence.

 

Tracklist:

 1. Self Supremacy
 2. Trial By Fire
 3. Severed (Ft. Andrew of Comeback Kid)
 4. Wasted Breath (Ft. Kevin of The Merciless Concept)
 5. Body Count
 6. 4AM On West Street
 7. Slave To Satisfaction
 8. Spineless
 9. True Colours
 10. Outnumbered
 11. Low Life

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X