Bjorn Wielockx

Met Vision brengt de Italiaanse metalcoreband Cry Excess zijn derde full-album op de markt. Tot op heden had ik nog nooit gehoord van de band, toch hebben de Italianen het podium mogen delen met klinkende namen als Korn en Papa Roach. Zelf geeft de band aan een explosie aan genres te zijn, met het metalgenre op kop. Ik was benieuwd, of ze me met hun mix aan genres, konden overtuigen.

Dat is niet het geval gebleken. Overal lees ik positieve commentaren op deze nieuwste telg, dus misschien zal het aan mijzelf liggen, Vision wist me zo’n dik half uur zelden te entertainen. Het klinkt allemaal iets te geforceerd. De cocktail aan genres zorgt ervoor dat Cry Excess veel diversiteit uitstraalt, alleen weet je na het beluisteren van Vision nog altijd niet wat de band juist wil maken.

Zo zijn er verschillende commerciële nummers terug te vinden op deze nieuwste telg waar mijn haren rechtop van kwamen te staan. De Italianen verwerken ook in deze nummers wat hardere elementen maar niet voldoende. Er zijn maar enkele nummers op deze Vision waar de band genoeg karakter uitstraalt. Tijdens de andere nummers klinkt Cry Excess als dertien in een dozijn, misschien een mooie instap voor een nieuwe liefhebber van het genre, maar niet voor iemand die al een tijdje in het coregenre meedraait.

Het klinkt allemaal heel negatief, voor mij persoonlijk is dat ook zo, maar toch zijn er genoeg elementen actief die ervoor kunnen zorgen dat ze een belangrijke speler in het genre kunnen worden. Acts als The Color Morale, We Came As Romans en Beartooth laten me helemaal koud, maar zijn voor vele wel dé perfecte instap naar het coregenre.

Er zijn maar weinig metalcorebands die me nog echt van m’n sokken kunnen blazen. Onlangs gebeurde het nog met Cry My Name, maar dat was een unicum. Mensen die fan zijn van net opgesomde bands moeten deze Italianen zeker eens een kansje geven.

Tracklist:

  1. Vision
  2. Mess Of Me
  3. Survival
  4. Down ’n Out
  5. Detroit
  6. The Path
  7. Immortal
  8. Lost – And Alone
  9. The Black Squad
  10. Chase The Sun

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X