Bart Vereecke

Dat Down Under een goede kweekvijver voor de muziekwereld is al langer geen geheim meer. Tot op vandaag is het meest bekende exportproduct nog steeds AC/DC. Maar met bands als Be’lakor, Deströyer666, Parkway Drive, Meshiaak en Airbourne is Australië in alle subgenres van de metal eervol vertegenwoordigd. Ook het stonerrockgezelschap Mammoth Mammoth blijkt een band in opmars te zijn. Op 28 april verschijnt met Mount The Mountain de vierde langspeler van deze band. 

Met Mount The Mauntain hoopt Mammoth Mammoth zijn grote doorbraak te versieren. De band kwam eerder met drie prima langspelers op de proppen. Dit niet onopgemerkt, want voor de derde worp Hammered Again (2015) kon de band zijn handtekening plaatsen bij Napalm Records. Mammoth Mammoth staat dan ook garant voor pittige stoner rock die ons doet denken aan een molotov cocktail met ingrediënten Mötorhead en Black Sabath.

De band uit Melbourne, bestaande uit Pete Bell (bass), Frank “Bones” Trobbiani (drums), Ben “Cuz” Couzens (gitaar) en Mikey Tucker (zang), heeft een stevige livereputatie opgebouwd. Eerder ging de band op tour als opener voor kleppers als Kyuss, Hellyeah, Sleep en Black Label Society. Enkele ruwe liveshows zorgden ervoor dat Mammoth Mammoth niet langer welkom is in twee clubs in Melbourne. Vooral zanger Mickey Tucker zou bekend staan voor zijn grenzeloze imago. De man is zeer energiek en werpt zichzelf (letterlijk) in het publiek. Een beleving die perfect aansluit bij de muziek die het kwartet produceert.

Een prima openingstrack, tevens titeltrack Mount The Mountain doet ons het beste vermoeden. De sound is herkenbaar in vergelijking met voorgaande albums van Mammoth Mammoth. Een goeie portie onversneden stoner rock komt ook de daaropvolgende tien nummers op ons af. Nummers als Kickin’ My Dog, Sleepwalker en Epitome zijn aanstekelijk. Vooral de zang van Mickey Tucker zorgt dat er voldoende punch in zit. Met Mount The Mountain levert Mammoth Mammoth dan ook een prima album af dat naadloos aansluit op hun eerder werk.

Als afsluiter krijgen we een cover van Kylie Minogue. Je weet wel, de blonde Aussie uit Neighbours die na haar soapcarrière ook nog enkele keren wist te scoren in de hitlijsten. Waarom de heren van Mammoth Mammoth een eigen versie van I Can’t Get You Out Of My Head op hun album willen laten prijken is ons echter niet duidelijk. Een meerwaarde kunnen we dit bezwaarlijk noemen.

We kunnen stellen dat Mammoth Mammoth met Mount The Mountain met een album komt, dat door fans van weleer zeker gesmaakt zal worden. Vorige albums overtreffen doen ze met dit album echter niet. De sound en de songs zijn aardig en het energiepijl blijft hoog, maar vernieuwend kunnen we dit werk niet noemen.  Het album vol simpele rockriffs zal wel zeker geliefd zijn onder menig fans van Mötorhead. Het lijkt dan ook een geschikte plaat om te horen in de betere kroeg.

Misschien moet Mammoth Mammoth het wel hebben van zijn uitstekende livereputatie. Wie dit wil ervaren kan zich op 7 mei nog richting Utrecht begeven.

Tracklist

 1. Mount The Mountain
 2. Spellbound
 3. Hole In The Head
 4. Kickin’ My Dog
 5. Procrastination
 6. Sleepwalker
 7. Epitome
 8. Hard Way Down
 9. Wild And Dead
 10. Cold Liquor
 11. I Can’t Get You Out Of My Head

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X