Aanraders Groezrock 2017: Dag 2
Bjorn Wielockx

Nog maar één week en we staan weer op de heilige grasmat van Meerhout. Naar jaarlijkse gewoonte vindt er Groezrock plaats en ook dit jaar belooft het weer een fantastisch tweedaags festival te worden. Als je maar niet kan kiezen tussen twee overlappende bands, of je kent enkel de grote namen, dan zijn hier onze vijf aanraders voor de tweede dag Groezrock.

Arcane Roots – Back To Basics Stage – 12:35 – 13:10

Ooit uitgeroepen tot de grote nieuwe hoop voor Britse rockmuziek, bracht in 2013 het schitterend debuut Blood & Chemistry uit. Het is nu al eventjes wachten op een nieuw album. Ze brachten in 2015 wel een goeie ep uit. Het statement dat de beste hoop waren voor Britse rockmuziek is misschien wat overroepen, maar ik vind de band schitterend.

De mannen weten perfect een dynamische mix te brengen van dromerige en atmosferische sfeer met hier en daar ontploffingen van keiharde rock, prachtige melodieën en schitterende teksten. Beinvloed door het vroege werk van Muse met post hardcore-elementen en verwijzingen naar Biffy Clyro. Misschien een vreemde eend op de affiche maar toch een schitterende band om naar uit te kijken.

Call It Off – Watch Out Stage – 15:50 – 16:30

De poppunkers uit Eindhoven brachten dit jaar hun tweede cd, Abandoned, uit. De mannen spelen praktisch een thuisshow dus ze zullen er hard tegen aangaan. De band heeft invloeden van bands zoals Green Day, Blink 182 en New Found Glory. Ze bieden het beste van beide werelden.

No Turning Back – Back To Basics Stage – 15:50 – 16:30

No Turning Back is een kwaliteitslabel, eentje dat al twintig jaar voor old-school hardcore staat, hardcore zoals die in zijn oorsprong bedoeld was. Deze mannen uit Brabant winden er geen doekjes om, en zullen zo’n veertig minuten zorgen voor de champions league uit de moshpits. Want waar No Turning Back ook speelt, het gaat er altijd stevig aan toe.

Deze Nederlandse hardcoregigant zal weer veel stof doen opwaaien door zijn passage op Groezrock. En dat mag je nogal letterlijk nemen: verwacht  je aan een stevige pit waar de armen en benen duchtig in het rond zullen vliegen, crowdsurfers die in de lucht zweven en aan een horde op hol geslagen headwalkers. Maar vooral mag je een hardcoreshow pur sang verwachten van deze Nederlanders.  Dit jaar mag No Turning Back 20 kaarsjes uitblazen, iets wat gevierd zal worden in Meerhout. De tent zal te klein zijn!

Ignite – Monster Energy Stage – 17:30 – 18:20

Het is alweer de vierde keer dat deze Amerikaanse melodische hardcoreband op Groezrock staat. Maar het kan wel eens de beste show worden ooit van Ignite op Meerhouts grondgebied. Waarom? Daar zijn genoeg redenen voor. Zo hebben de Amerikanen vorig jaar met A War Against You na tien jaar een vervolg uitgebracht op Our Darkest Days.

Nog niet overtuigd? Op de sociale media heeft de band aangegeven dat ze graag wat oudere nummers willen spelen. Er is dus een kans dat we eindelijk nog eens oude klassiekers als Ash Return, In My Time, Embrace en/of Call On My Brothers in hun set kunnen verstopt zitten. Wat nu al als een paal boven water staat is het feit dat Ignite Groezrock weer op z’n kop zal zetten.

Gorilla Biscuits – Back To Basics Stage – 21:20 – 22:20

Op dag één presenteert Groezrock Cro-Mags als levende legende, op de tweede dag komt er niemand minder dan Gorilla Biscuits om met deze eer te gaan lopen. Al sinds 1987 (!) staat deze Amerikaanse hardcore/punkband op het podium. In al die tijd heeft de band twee studioalbums afgewerkt. Het Self-Titled album en Start Today zijn uitgegroeid tot cultalbums in de scène. In 2006 bracht Gorilla Biscuits een ep op de markt met twee nieuwe nummers.

Op zondag 30 april staan ze voor de tweede maal op Groezrock en het belooft wederom een fantastische pure hardcoreshow te worden. Ook bij deze show zal je ruim op tijd moeten komen om een goed plaatsje te bemachten. Want ook hier zal de Back To Basics Stage uitpuilen. Wie er de vorige keer niet bij was, mag niet twijfelen. Wie er toen bij was, zal niet twijfelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X