Sebastiaan Schabon

Dead By April is geen onbekende in het metalcorewereldje. De band ontstond in 2007 in het Zweedse Göteborg en timmert sindsdien aan de weg naar succes. Op 7 april bracht de band nog eens nieuw werk uit dat de titel Worlds Collide meekreeg. Het was Spinefarm Records dat voor verdeling en promotie zorgde.

Er zitten wel veel pop-elementen in de muziek van Dead By April zoals je kan horen aan de eerste track Crying Over You. Elektronische elementen en keyboards worden moeiteloos afgewisseld  met stevige metalcore waardoor je dan weer de compleet andere kant van de muziek te horen krijgt. Hier zetten een schreeuwende vocalist en energieke riffs de toon, iets wat vanzelfsprekend is bij een metalcoregroep. Die twee compleet tegenovergestelden samenvoegen blijkt voor Dead By April een koud kunstje te zijn.

Warrior gaat verder op hetzelfde elan en alhoewel de basis van de muziek hetzelfde blijft over het ganse album bespeur ik geen greintje verveling. Het afwisselen van elektronische elementen met metalcore zorgt voor een gevarieerd aanbod zodat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Op sommige momenten overkwam mij echter het gevoel dat er iets meer metalcore in de muziek mocht zitten. Bijvoorbeeld op My Heart Is Crushable waar de keyboards de muziek een beetje overheersen en de cleane vocalen zich net iets te vaak laten horen.

Fans van het eerdere werk van Dead By April moeten geen moment twijfelen of ze zich deze schijf zouden aanschaffen of niet. Worlds Collide is een puike plaat geworden die laat horen dat elektronische muziek en metalcore wel degelijk een geslaagd huwelijk kunnen zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X