Rotthier Peter

Heeft u ooit al gehoord van de Braziliaanse band Nervo Chaos? Neen? Jammer want blijkbaar heeft de goegemeente van de extreme metal deze band over het hoofd gezien. Het viertal trippelt namelijk al meer dan twintig jaar deze aardkloot rond en is met Nyctophilia al toe aan zijn zevende studio-album. Normaal gesproken zou ik deze kelk aan mij laten voorbij gaan, maar wanneer een promotor of label de moeite doet om een cd-exemplaar op te sturen met alles er op en er aan dan kan je moeilijk anders dan je zelf de moeite te getroosten om het zilverschijfje minstens één rondje in je cd-speler te laten draaien.

Of ik het mij beklaagd heb? Geen moment. De extreme death/black thrash die Nervo Chaos op Nyctophilia loslaat, is niet direct de muziek die ik dagelijks op mijn bord wil, maar na een zware stressdag op het werk, is het wel lekker om eens goed te ontspannen met de volumeknop op het maximum.

Wie de cd inplugt schrikt zich waarschijnlijk rot als opener Moloch Rise losbarst. Als je niet oplet zit je aan de andere kant van de kamer want Nervo Chaos doet zijn naam alle eer aan; van bij de eerste noot muzikale chaos brengen en dat is ze zeker gelukt bij de bom die ontploft als de eerste noot van Moloch Rise door je huiskamer of auto galmt.

Dertien nummers lang heeft Nervo Chaos mij weten te bekoren en als je deze jongen met een extreem death/black geluid zo lang in je ban kan houden, weet je dat je een knaller hebt gemaakt. Natuurlijk heb je ook heel wat nuances in dat extreme black/death geluid en om een idee te krijgen van hoe Nervo Chaos klinkt, denk dan aan Cradle Of Filth of Dimmu Borgir maar dan zonder alle bombast er omheen.

Tracklist:

 1. Moloch Rise
 2. Ritualistic
 3. Ad Maiorem Satanae Gloriam
 4. Season Of The Witch
 5. Waters of Chaos
 6. The Midnight Hunter
 7. Rites Of The 13 Cemeteries
 8. Vampiric Cannibal Goddess
 9. Stained With Blood
 10. Lord Death
 11. Dead End
 12. World Aborted
 13. Live Like Suicide

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X