Rotthier Peter

Comaniac is een Zwitsers viertal dat thrash metal hoog in het vaandel voert. Het in 2012 opgerichte kwartet debuteerde in 2015 met het album Returned To The Wasteland en wist daarmee in de Duitstalige landen heel wat succes te boeken. De heren kregen de kans om rond te toeren met Exodus en Kreator  en mochten vorig jaar aantreden op het MetalDays Festival.

Hun debuut mag dan aan mij voorbij gegaan zijn, afgaand op het promopraatje verwacht ik een thrashband die mij van mijn stoel gaat blazen en dat is jammer genoeg niet altijd waar. Comaniac is zeker geen slechte band in het genre want hun songs zitten boordevol goede ideeën en je zal bij elke song ook herkenningspunten horen van de grote namen uit het genre zoals zij die in de jaren tachtig op ons loslieten.

Comaniac is schatplichtig aan bands als Megadeth, Metallica, Kreator, Exodus, Testament en alle andere grote thrash-acts uit de eighties. Op zich is dat geen probleem als de nummers die de heren baren ook dat niveau benaderen. Precies daar wringt het schoentje soms wel. Opener Coal heeft daar weinig last van want dat is een recht toe recht aan nekbreker, maar in heel wat andere nummers verliezen de heren soms een beetje de compositorische pedalen omdat ze het net ‘te goed’ willen doen.

Een ander punt waar een mens aan moet wennen zijn de vocalen van Jonas Schmid. Neen, de man zingt niet met een accent, maar hij heeft wel een aparte stem en wie die kan plaatsen in de stevige thrash die de heren brengen, zal met Instruction For Destruction een dijk van een plaat in huis halen die vanaf de eerste tot de laatste noot een oorgasme is van hoe echte thrash gespeeld moet worden.

Misschien in de toekomst even nadenken over de extra tierlantijntjes in de composities want die zorgen er soms voor dat de nummers in elkaar zakken en dat is eigenlijk wel jammer want Comaniac is zeker een aanwinst in het genre.

 

Tracklist:

  1. Coal
  2. Suborned
  3. Bow Low
  4. Guarding Ruins
  5. How To End It All
  6. Self Control
  7. Shattered
  8. Heart Of Stone
  9. Forever More
  10. Instruction For Destruction

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X