Ashley Bickx

Indien een band het label ‘supergroep’ opgeplakt krijgt, neemt argwaan het meteen over van jeugdig enthousiasme. De voorbeelden waarbij dergelijke superbands de torenhoge verwachtingen niet wisten in te lossen, zijn dan ook legio. Meestal is er een compleet gebrek aan creativiteit en is de chemie tussen de bandleden in geen velden te bespeuren. Gelukkig tapt het Amerikaanse Invidia uit een ander vaatje, want nog geen anderhalf jaar na hun oprichting verschijnt op 31 maart 2017 hun debuutalbum As The Sun Sleeps via het label SPV/Steamhammer.

Dat de verwachtingen hooggespannen waren bij aanvang van de eerste luisterbeurt is vanzelfsprekend. Zeker als je weet dat Invidia bestaat uit muzikanten die al lang hun strepen verdiend hebben in de typische Amerikaanse Heavy Metal. De vocalen op deze In The Sun Sleeps worden waargenomen door Travis Johnson die bij de metalcoreband In This Moment al jaren op indrukwekkende wijze de basgitaar weet te geselen.  Ook de andere bandleden weten perfect hoe ze de spierballen moeten laten rollen, aangezien ze kunnen teren op een jarenlange ervaring bij bands als Five Finger Death Punch en Skinlab.

Opener Now Or Never zet meteen de toon voor de rest van het album. De individuele kwaliteiten van elk bandlid komen overduidelijk bovendrijven, maar daarnaast galmt de chemie tussen de bandleden onderling door de speakers. Het riffwerk in Feed The Fire is uitermate sterk. Hardere stukken worden afgewisseld met enorme catchy refreinen. Zanger Travis Johnson bewijst dat hij naast een sterke bassist ook een getalenteerd zanger is. Zijn stembereik is ronduit indrukwekkend. Met sprekend gemak weet hij de switch te maken tussen emotionele passages en loeiharde uithalen.

Nummers zoals Marching Dead en Step Up zijn echte meebrullers geworden waarmee Invidia live ongetwijfeld voor het nodige vuurwerk zal zorgen. Het nummer The Other Side had dan weer perfect gepast op het debuutalbum van Five Finger Death Punch. Afsluiter As The Sun Sleeps vormt het ideale sluitstuk waarmee Invidia er op passende wijze in geslaagd is om al hun kwaliteiten nog eens duidelijk in de verf zetten.

Met hun debuutalbum As The Sun Sleeps is Invidia erin geslaagd om de torenhoge verwachtingen grotendeels in te lossen. Het hele album luistert vlot weg en alle nummers hebben duidelijk hitpotentieel, want het catchiness gehalte ligt enorm hoog. Misschien loert daar ook net het gevaar om de hoek dat het voor vele liefhebbers van het hardere werk allemaal net iets te soft en te afgelikt is, maar dat is dan weer voer voor de eindeloze discussie wat betreft kleuren en smaken.

Tracklist:

 1. Now Or Never
 2. Making My Amends
 3. Feed The Fire
 4. Rotten
 5. Marching Dead
 6. Smell The Kill
 7. Till Death
 8. Step Up
 9. Truth In The Sky
 10. The Other Side
 11. As The Sun Sleeps

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X