Rotthier Peter

Stephen Pearcy is bij het metalen publiek vooral bekend als zanger van Ratt, een Amerikaanse band die begin jaren tachtig furore maakte in het glamrockcircuit. De carrière van de band werd er eentje met ups en downs, maar Pearcy bleef altijd een bezige zingende bij. Tijdens de periodes dat Ratt op zijn achterwerk lag, experimenteerde Stephen met andere metalgenres in bands als Arcade, Vicious Delite, Nitronic en Vertex.

De laatste reünie van Ratt dateert al van 2007 toen de heren het album Collage uitbrachten en nog even een paar jaar lekker rondtoerden en onder andere ook Graspop aandeden. Een echt lang leven was deze nieuwe samenvloeiing niet beschoren. Want sinds een paar jaar is Pearcy opnieuw op zichzelf aangewezen en met dit Smash is hij ondertussen ook al toe aan zijn vierde solo-album.

De dertien songs op Smash kan je onderbrengen in het straatje van de ongecompliceerde Amerikaanse heavy rock zoals Guns ’n Roses dat midden jaren tachtig aan het publiek presenteerde. Lekkere rockers zoals I Know I’m Crazy en Hit me With A Bullet worden afgewisseld met niemendalletjes als What Do Ya Think of Lollipop. Dat zorgt echter wel voor leuke afwisseling tussen de songs en zelfs niemendalletjes kunnen lekker klinken in het geheel.

Aan het eind tracht Pearcy het met een rauwe ongepolijste ballad, Summers End, die net dat tikkeltje extra bevat om boven de middelmatige ballad uit te stijgen. Dat is ook meteen de conclusie voor Smash, een lekker in het gehoor liggend heavy rockalbum dat net iets meer biedt dan de gemiddelde heavy rockband.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2020FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X