Bjorn Wielockx

Deathcore blijft één van mijn favoriete genres. De combinatie tussen enerzijds extreme muziek en teksten, anderzijds de explosieve breakdowns zijn een winnende combinatie. Toch zijn er veel bands die, na verloop van tijd kiezen om het genre de rug toe te keren. Denk dan aan Bring Me The Horizon en Suicide Silence, die beiden het pad van het (grote) geld insloegen. Vorige week recenseerde ik nog de nieuwste telg van Boris The Blade. Een band die me van minuut één aangenaam wist te verrassen. Fit For An Autopsy mag zich stilletjes aan bij de groteren in het genre rekenen. Althans, dan moet hun vierde album The Great Collapse weer een schot in de roos zijn.

Hydra, de opener op dit nieuwste album van Fit For An Autopsy brengt je onmiddellijk in de gewenste sfeer. Het is wat mij betreft ook de beste track op deze The Great Collapse. Zonder intro starten de Amerikanen aan een intensieve tocht die zo’n 40 minuten duurt. Bring Me The Horizon en Suicide Silence gaven aan dat ze zin hadden in iets nieuws. Ook Fit For An Autopsy introduceert enkele nieuwe elementen. Groot verschil met twee voorgaande bands is dat de Amerikanen trouw blijven aan het genre.

Op hun debuutplaat The Proces Of Human Extermination zorgde hun eigenheid voor een nieuwe wind binnen het genre. Op de twee volgende platen bleef de band experimenteren met nieuwe elementen. Op deze The Great Collapse komen er wat djentinvloeden de revue gepasseerd, die we reeds konden verwachten, maar toch zijn deze van ander niveau.

Verrassender, inventiever komt de band op deze nieuwste telg uit de hoek. Hierdoor is deze The Great Collapse uitermate geschikt om in één ruk uit te beluisteren. Hier en daar sijpelt er zelfs een clean vocal door het ruwe geheel. Laat je hierdoor niet afschrikken, Fit For An Autopsy hoeft hierdoor niet in te boeten in agressie. Het blijft dan ook een uitstekende deathcoreband.

Tracklist:

  1. Hydra
  2. Heads Will Bang
  3. Black Mammoth
  4. Terraform
  5. Iron Moon
  6. When The Bulbs Burn Out
  7. Too Late
  8. Empty Still
  9. Spiral

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X