Ashley Bickx

Met This Is Goodbye is de Zweedse band Imminence aan zijn tweede langspeler toe na zijn debuutalbum I dat inmiddels reeds dateert uit 2014. De band die vooral bekend staat om zijn flamboyante frontman, Eddie Berg, maakt op dit album volledig komaf met het geluid dat ten gehore gelegd werd op het debuutalbum. De grunts en de harde breakdowns hebben plaatsgemaakt voor een uitermate catchy en commercieel geluid dat meteen de associatie zal oproepen met het laatste werk van Bring Me The Horizon. De vraag of deze nieuwe richting een goede keuze was, kan u vanaf 31 maart zelf van antwoord voorzien.

Als we op de titeltrack van dit album dat tevens dienst doet als openingsnummer mogen afgaan, kunnen we deze verandering van geluid alleen maar toejuichen. This Is Goodbye combineert sterke elektronische arrangementen met uitermate emotionele zanglijnen die bij menig luisteraar als een bron van herkenning in de oren zullen klinken. De twee daaropvolgende nummers, Diamonds en Broken Love gaan volledig op dit elan verder en zorgen ervoor dat het eerste gedeelte van dit album zeer sterk uit de verf komt.

Jammer genoeg verwatert het album vanaf nummer vier waardoor Imminence de aandacht van de luisteraar niet volledig weet vast te houden. Gelukkig weet de band met nummers als Cold As Stone en Not A Rescue tussendoor toch nog aardig te verrassen. Met het laatste nummer Desert Place gaat de band dan weer lichtjes uit de bocht, want in plaats van af te sluiten met een knaller, kiezen ze voor een nummer dat perfect zou passen op de mainstage van Rock Werchter rond een uur of drie in de middag.

Met This Is Goodbye zal Imminence ongetwijfeld een storm van kritiek te verduren krijgen van de klassieke metalpuristen. Vele fans van het eerste uur zullen afhaken, maar daar staat dan weer tegenover dat ze met dit tweede album er zonder enige twijfel vele zieltjes bij zullen winnen. Begrijpelijk, want bepaalde nummers zijn nu eenmaal catchy as hell wat vooral te danken is aan de sterke, met emoties doorspekte, zang van frontman Eddie Berg. De kans dat dit album in de jaarlijstjes zal opduiken is nihil, maar dat er vele deuren open zullen gaan voor Imminence staat als een paal boven water.

Tracklist:

  1. This Is Goodbye
  2. Diamonds
  3. Broken Love
  4. Coming Undone
  5. Up
  6. Daggers
  7. Cold As Stone
  8. Keep Me
  9. Not A Rescue
  10. Ivory Black
  11. Desert Place

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X