Sebastiaan Schabon

Amerika. Een land dat een verdraaid goede bodem heeft als het gaat om metalbands kweken. En ziehier, op 24 februari was het weer raak. Want toen bracht de uit Florida afkomstige deathmetalband Six Feet Under zijn nieuwste album Torment uit. Wederom kozen ze ervoor om dit in samenwerking met Metal Blade Records te doen.

Vocalist Chris Barnes mag dan wel nog het enige originele bandlid zijn, zoals bij zoveel bands het geval is tegenwoordig, op het album is hier bijna niets van te merken. Zeker niet op Exploratory Homicide, waar de heren er lustig op los knallen. De track begint met een heerlijke intro waarna het geweld in volle kracht losbarst. Blastbeats worden zeker niet geschuwd en de riffs die de gitaristen uit de muzikale hoge hoed toveren zijn razendsnel en zeer krachtig. Een goede combinatie dus en dan heb je ook nog eens de recht uit de hel komende stem van Barnes. Ik heb zelden iemand zo donker weten zingen.

Na die straffe orkaan vuurt Six Feet Under het ene na het andere muzikale hoogstandje richting onze trommelvliezen. Het varieert allemaal, het ene moment krijg je trage en loodzware riffs te verwerken en het andere moment slaat de drummer zijn vellen bijna doormidden van de snelheid. Geen enkel moment overkwam mij het gevoel dat dit een zo goed als nieuwe band is met uitzondering van de zanger. Ze zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dat op een hele korte tijd. Er zijn weinig bands die dit voor elkaar krijgen, of je moet al allemaal ervaren rotten in het vak zijn. En dan nog.

Six Feet Under haalt met Torment verschroeiend uit en plaatst zich met deze plaat zeer hoog op de muzikale ladder. Ze hebben echter wel een probleem geschapen: het probleem dat ze dit moeilijk gaan weten te overtreffen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

januari

Geen concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

X