Bjorn Wielockx

Er zijn maar weinig Zweden die zich op de kaart weten te zetten met deftige hardcoremuziek. Lawgiver, een jonge band uit Malmö, gaat hier verandering in brengen. Met hun cross-over hardcore gaan ze de Scandinavische landen laten proeven van het prachtige gegeven: hardcore. Want anders dan bijvoorbeeld Kvelertak blijft Lawgiver meer trouw aan het genre. Toch zal het ook menig metalliefhebber weten te overtuigen met zijn catchy sound. BDHW ondersteund de release van deze debuut-ep, dat spreekt voor mij al boekdelen.

Neem Biohazard, Pantera, Metallica, Body Count en Cro-Mags, stop ze in een mixer en wat je krijgt is Lawgiver. De Zweden weten op een geniale wijze hardcore zeer toegankelijk te maken. Dit doen ze vaak door de uitstekende gitaarlijnen die het geheel instant aantrekkelijk maken voor een metalliefhebber. Toch weten ze telkens weer door een tempowisseling het hardcoregenre voorop te stellen.

De drum die continu een aangenaam two-step ritme aangeeft zal live nadrukkelijk aanwezig zijn. Hierdoor kan er heel de tijd naar hartenlust gedanst worden. Tijdens een show zal het er stevig aan toegaan ook al klinkt het allemaal zeer braafjes op album. De vocal van vrouw Phat Pat zorgt voor nog meer excentriciteit.

Afsluiten doet Lawgiver met een leuke meezinger die live voor dat laatste stootje in je rug zal zorgen om toch eens die stoute schoenen aan te trekken. Voor je het weet sta je op het podium de lyrics in de microfoon te schreeuwen en ben je klaar om je aan een duikje in het publiek te wagen.

Dit debuut zal de Zweden geen windeieren leggen. Het staat bol van het potentieel. Zo heeft de band een eigen sound te pakken, weet het op subtiele manier buiten de genregrenzen te kleuren maar blijft het toch trouw aan de ongeschreven wetten. Een prachtige ep die je doet watertanden naar een vervolg.

Tracklist:

  1. No Time 4 U
  2. New Level
  3. Roll The Other Way
  4. Who Are You now?
  5. Wasted On Me

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X