Rotthier Peter

Eind januari bracht het Duitse Nuclear Blast de vier laatste albums van het Zwitserse Gotthard, die bij hen verschenen zijn opnieuw uit om de vijfentwintigste verjaardag van de band extra in de verf te zetten. Op twee dubbelalbums verschenen de albums  Lip Service, Domino Effect, Need To Believe en Firebirth in een nieuw jasje.

Op die vier albums krijg je net zoals op het onlangs verschenen gloednieuwe album Silver een verzameling melodieuze hardrocksongs, enkele stevige rockers en een paar ballads. De eerste drie albums dateren nog uit de tijd dat medeoprichter Steve Lee de vocalen van de band verzorgde. De man kwam in 2010 om het leven tijdens een motorvakantie in Amerika. Op Firebird is voor het eerst de nieuwe vocalist Nic Maeder te horen.

De vier albums zijn stuk voor stuk topalbums in het genre van de melodieuze hard rock en laten duidelijk horen waarom Gotthard, ondanks hun Zwitserse afkomst al die jaren al het hoofd boven water weet te houden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X