Bjorn Wielockx

Enkele weken terug ontving ik het debuutalbum van de Portugese death metalband Trepid Elucidation. Met hun op het eerste zicht nogal brute geluid wisten de mannen uit Lissabon mijn aandacht instant naar zich toe te trekken. Met volle zin begon ik dan ook aan de recensie  van deze eerste langspeler.

Trepid Elucidation ontstond reeds in 2012, toch is het pas vijf jaar later dat we het eerste echte album mogen ontvangen. Dit komt door het feit dat de band continu opzoek was naar het juiste geluid en de wisselingen van bandleden. In 2014 werd de huidige bezetting gevonden en kon er aan de formule worden gesleuteld. In Portugal zijn ze al even geen onbekende meer maar met Upcoming Reality wil Trepid Elucidation ook de rest van de wereld overtuigen.

Zoals ik tijdens mijn eerste luisterbeurt al vast stelde komt de band vaak zeer brutaal uit de hoek. Dit door middel van een zeer donkere grunt die gepaard gaat met een stevige, nadrukkelijk aanwezige drum. Om het geheel wat meet cachet toe te dienen wordt dit alles voorzien van technisch hoogstaande gitaarlijnen. Deze in combinatie met het alles verwoestende smaakt naar meer.

Zo’n dik half uur, raast in een snel tempo voorbij. Doordat de band zich niet vasthoudt aan één stramien komen er genoeg differentiële elementen de revue gepasseerd die ervoor zorgen dat je niet een hele tijd naar hetzelfde aan het luisteren bent. Zo kunnen de grunts van Diogo Santana plotsklaps overslagen in een pittige scream en voorziet de band ruimte voor opbouw en sfeer.

Als fervente hardcoreliefhebber heeft deze Upcoming Reality mij toch weten boeien. Vooral de progressieve invloeden zorgen ervoor dat ik het geheel zeker kan waarderen. Het hoogstaand gitaarwerk ben ik in mijn genre niet zo gewoon, en weet me altijd aangenaam te verblijden. Dit alles met death metal heeft me zeker benieuwd gemaakt naar een vervolg.

Tracklist:

  1. Unquestionable Death
  2. Upcoming Reality
  3. Beyond Compassion
  4. Diminished Into A Spacetime Interval
  5. Paradigm
  6. Corpse The Breed

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X