Bjorn Wielockx

Set Things Right bracht in 2014 met This Is Home een prachtig tweede album op de markt. De Antwerpse metalcoreband had een zeer toegankelijke sound met een wel zeer pittig randje gevonden. Met Deathwish zit de albumteller aan drie stuks. Op voorhand werd al verteld dat de band steeds verder van de harde moshcultuur aan het afwijken was. Ik vreesde dan ook dat op deze nieuwste telg een minder  explosieve Set Things Right te horen was.

Iets wat na de eerste luisterbeurt zeer goed meevalt. De band heeft ervoor gekozen om met hun derde werk geen kopie van de succesformule van het tweede album te maken. Het is net iets catchier, rustiger geworden maar nog steeds heeft de band ruimte gelaten voor zeer destructieve breakdowns. Het feit dat de Antwerpenaren nog meer melodische elementen hebben geïntroduceerd zorgt ervoor dat de explosies nog harder aankomen.

Doordat de band een zeer toegankelijke sound heeft gevonden weet het zowel de startende liefhebbers als de doorwinterde metalcoreliefhebbers aan te spreken. Het ene nummer is wat harder dan het andere, maar de Antwerpenaren werken wel altijd naar een pointe toe. Deze ontknoping is altijd zeer agressief en zal live elke zaal, tent of weide in vuur en vlam zetten. Zeker met de livereputatie van deze band.

Er zijn zo van die bands waar je van voelt dat ze eerst brute muziek maken om vervolgens met zeer commerciële rotzooi een groot publiek proberen aan te spreken. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Set Things Right voor mij persoonlijk als mogelijke kanshebber telde. Sorry gasten dat ik jullie helemaal verkeerd heb ingeschat. Deze Deathwish is van hetzelfde kaliber als This Is Home, zelfs nog net dat tikkeltje straffer.

This Is Home was het eerste album met de screams van Roger Jr. De Koning. Hij werd na een lange zoektocht geselecteerd om Tom Welslau te vervangen. Hij moest om gezondheidsredenen de band verlaten. Met Deathwish zal de man tevreden zijn, de Antwerpenaren komen nog straffer uit de hoek dan op This Is Home. Emotionele zangstukken gaan gepaard met agressieve breakdowns die er stevig inbeuken.

Live staat Set Things Right erom bekend om altijd het kot af te breken. Met Deathwish onder zijn schouder gaat de band nog harder kunnen uitpakken. Deze nieuwste telg is er eentje om in te kaderen. Groezrock of Graspop, wie gaat het worden?

Op zaterdag 18 februari stelt Set Things Right zijn nieuwste album voor aan het grote publiek. Samen met Moments, The Royal en My Dog Is Radioactive belooft het daar een stevige avond te worden. Het concert vind plaats in de Zappa te Antwerpen en kost je slecht 9 euro in voorverkoop.

Tracklist:

  1. Deathwish
  2. Hunting Season
  3. The Puppet Show
  4. I, The Anchor
  5. The Winter’s Tale
  6. Summer Song
  7. Alone
  8. JESUX 66
  9. Heliophilia
  10. So Fragile, So Frail

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X