Bjorn Wielockx

Een livealbum becommentariëren is niet zo evident. Als je de band op voorhand al kende is het makkelijker dan een nieuwe, daar weet je hoe de sound normaal klinkt. In het beste geval heb je ze al eens live gezien. Abhorrence brengt met Totally Vulgar: Live At Tuska Open Air 2013 een livealbum op de markt. Zonder de groep te kennen, ging ik de opdracht aan om deze nieuwe plaat van de old school deathmetalband met hardcore-invloeden te reviewen.

Abhorrence heeft een cultgloed rond zich hangen. In 1991 bracht de band hun laatste materiaal op de markt, zonder rekening te houden met het in 2012 verschenen compilatiealbum Completely Vulgar. Zo’n 20 jaar heeft het geduurd eer deze Finnen nog eens een podium opkropen. Niet alleen stond er een menigte klaar om hen na zo’n lange tijd met open armen te ontvangen, ook stond het team van Svart Records klaar om dit epische concert vast te leggen.

Waar beter dan in thuisland Finland kon de band nog eens verschijnen. Op de Graspop van daar, namelijk Tuska Open Air , werden deze mannen in 2013 geïnviteerd om nog eens zwaar uit te halen. Zo’n  4 jaar later is het livealbum afgewerkt en klaar voor release. Er werd duidelijk veel werk ingestoken, daar de plaat eerder aanvoelt als een album.

Het publiek werd, hoop ik, weggeknipt. Als dit niet het geval was dan was er echt zeer weinig sfeer. Maar ook de interactie met het publiek is niet zo scherp als de nummers op deze Totally Vulgar. Jammer ,omdat het net de beleving van een livealbum teniet doet. Ik wil een frontman het publiek horen opfokken en vervolgens het antwoord van het publiek op één of andere manier voelen.

Doordat deze plaat zo gefinetuned werd hebben ze ook wat van de kracht verwijderd. Het gevoel van een livealbum is er totaal niet. De nummers zijn stuk voor stuk goed gespeeld dus live kan het niet anders dan een grandioos feestje opleveren. Jammer dat het niet voelbaar is op deze Totally Vulgar.

Tracklist:

  1. Intro – The Cult
  2. Pestilential Mists
  3. Holy Laws Of Pain
  4. Devourer Of Souls
  5. Caught In A Vortex
  6. Adoration Of Abscessed Cadavers
  7. Pleasures Of Putrid Flesh
  8. Disintegration Of Flesh
  9. Vulgar Necrolaty

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X