Jurgen Callens

Joke Addiction is één van de vreemdere bandnamen die ik de laatste maanden op mijn weg gekregen heb. Hoe dan ook, het is een Italiaans trio dat een allegaartje speelt van hardere muziekgenres en nu zijn eerste ep ingeblikt heeft. G.A.S. is de titel van het eerste schijfje en werd ons toebezorgd via Spider Rock Promotion. We onderwierpen de vier tracks aan de test en kwamen tot de volgende bevinding.

Veel info omtrent dit trio werd ons niet toegeleverd, enkel dat het om een debuut gaat van een Italiaanse band. We moeten het deze keer dus puur doen met de muzikale middelen die voorhanden zijn. En daarom gaan we proberen om een korte en bondige reflectie te geven over deze vier tracks. Zoals al gezegd in de inleiding, put deze band uit verschillende muzikale vaatjes. Zo zijn er onmiskenbaar metalinvloeden, maar evenzeer invloeden uit het glam-, punk- en hardrockgenre. Hier en daar wordt ook de nodige portie groove en funk toegevoegd en sporadisch zelfs wat grunge (waarom eigenlijk?). Vocaal kan het nog door de beugel, maar de songs kunnen ons niet echt boeien. Te veel verschillende genre-elementen, te weinig coherent en na vier songs weet je eigenlijk niet goed wat er hier nu eigenlijk mee aan moet. Mij laat het eigenlijk allemaal warm noch koud. De muzikale richting lijkt nog niet echt bepaald. Misschien moet de band gewoon doordoen in de glamrichting, want de stukjes die we daarvan horen klinken dan nog best van al. Nu laat ik deze hap gewoon liever aan me voorbijgaan.

Muziekliefhebbers die al graag eens wat meer variatie in één geheel horen en niet vies zijn van verschillende muzikale subgenres, kunnen hier gerust zelf eens naar luisteren. Maar doe het voor je dit aanschaft.

Tracklist:

  1. I Am What I Am
  2. My Life is a Bad Time
  3. Fading Out
  4. Paranoialyzed

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X