Bart Van Gestel

Fans van The Ruins Of Beverast die reikhalzend uitkijken naar het nieuwe werk van het project van Nagelfar-oprichter Alexander von Meilenwald worden alvast gedeeltelijk op hun wenken bediend. Takitum Tootem! is een prelude voor de nieuwe plaat in de vorm van een ep.

Ruim vier jaar na het verschijnen van Blood Vaults is het wachten bijna voorbij. De ep Takitum Tootem! bevat twee tracks, waarbij de tweede track een cover is van Pink Floyd. De hoofdzaak van de ep is uiteraard de titeltrack zelf: een acht minuten durende ‘percussionele meditatie’ genaamd Takitum Tootem! (Wardance). Deze laatste toevoeging stuurt de luisteraar al een beetje in de juiste richting: het nummer heeft veel invloeden uit de Native American cultuur. Vrees echter niet, de liefhebbers van het extremere werk worden uiteraard ook op hun wenken bediend, en hoe! Na een sfeervolle intro (in de eerder genoemde stijl) en een paar strijdkreten maakt de sfeervorming plaats voor schedelverpulverende gitaren en ritmes. De repetitieve gitaarriffs dienen als drager voor bezwerende gezangen en inheemse instrumenten (al dan niet digitaal aangebracht).

Takitum Tootem! (Wardance) is het eerste deel van een tweedelige meditatie (aldus de benaming volgens de band). Het tweede deel zal komen te verschijnen op het effectieve album welke in de loop van 2017 zal verschijnen.

De tweede track is de coverversie van Pink Floyds Set The Controls For The Heart Of The Sun. Deze song (overigens de enige song met materiaal van alle vijf bandleden van Pink Floyd) is een eerbetoon aan de origine van de ideeën achter het concept. De percussionele insteek van dit nummer (met onder meer het gebruik van paukens) is het hoofdidee van dit nieuwe concept van The Ruins Of Beverast.

Takitum Tootem! is een ruim twintig minuten durende ’trailer’ (zo U wil) van het nieuw te verschijnen album van The Ruins Of Beverast. Deze ep is alvast nu verkrijgbaar. Op het album zelf is het nog even wachten. Een releasedatum is nog niet bekend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X