Bjorn Wielockx

Enemy Mind viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Nadat het jarenlang stil was rond deze Amerikaanse beatdownband, heeft het No Safe Place klaar staan om uitgebracht te worden via BDHW. Toen het label in Duitsland vernam dat Enemy Mind terug bij elkaar was, twijfelde het geen moment om de volgende release via hun platenmaatschappij te verzorgen. Wat ze toen nog niet wisten, was dat Enemy Mind klaar was met straigh-beatdown en zijn horizon probeerde te verleggen.

De Amerikanen maken nog steeds beatdown van een zeer hoog niveau. Nieuw in de muziek zijn deathmetalelementen. Jawel, u leest het goed, Enemy Mind probeert twee uitersten met elkaar te verenigen. En daarin zijn ze met succes geslaagd. Denk aan een combinatie tussen enerzijds First Blood, Nasty, Six Ft. Ditch en Expire. Anderzijds zijn er elementen van Cannibal Corpse, Dying Fetus, Deicide en Obituary.

Live zal het zotte taferelen opleveren. De headbangers kunnen maar beter uitkijken voor de violent dancers die het beatdowngenre zo kenmerken. Want de band switcht continu tussen beide genres zodat ze zich beide ten volle kunnen uitleven. Al worden de violent-dancers niet zo geapprecieerd door menig persoon… ze horen bij het agressieve beatdowngenre zoals appelmoes bij kip. Iets wat nooit gaat verdwijnen dus.

No Safe Place is een plaat waarop alle registers werden opengetrokken en tot het uiterste is gegaan zonder de fans van het eerste uur in de steek te laten. Enemy Mind is terug van weggeweest, hopelijk kunnen we snel nog eens zot doen op hun opzwepende muziek. Een meer dan geslaagde comeback!

Tracklist:

  1. The Ending
  2. Giving Up
  3. It Just Gets Worse
  4. Unlearn Purpose
  5. Word To God
  6. The Weight Of Guilt
  7. Dead Wrong
  8. Cross The Line
  9. The Time That Passed

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X