Sebastiaan Schabon

Black metal is een genre dat mij altijd wel op de een of andere manier heeft weten te boeien. Zij het door de soms gecompliceerde lyrics of door de muzikale hoogstandjes die bands zoals Behemoth uit hun muzikale hoed toveren. Het Canadese Panzerfaust, voor sommigen zoals ik een onbekende in het genre, bracht op 19 december 2016 een vier tracks tellende ep op de markt. En wat past er als titel bij een ep van een blackmetalband? Juist, zoiets als The Lucifer Principle. Het is Avantgarde Music dat voor verdeling en promotie zorgt.

Het zijn eigenlijk drie tracks en een cover die je op deze ep vindt, en het eerste wat we te horen krijgen is de dreigende intro van The First Con Man, The First Fool. Om er daarna vollenbak in te vliegen op het ritme van de uberduistere gitaren en de dreunende drums. De track duurt bijna zeven minuten en er wordt pas vanaf minuut vier gezongen, maar eens dat je die demonenstem door je strot geramd krijgt begint het echt. Op het einde van dit nummer denderen nog wat blastbeats en razendsnelle gitaren doorheen je oren, eindigen met een knaller heet dat dan. Er staat zoals gezegd ook een cover op dit album, meer bepaald eentje van Johnny Cash. We hebben het hier over het nummer God’s Gonna Cut You Down en een toepasselijker nummer voor een blackmetalband kan haast niet. Spijtig genoeg weet dit nummer mij niet echt te boeien, het lijkt vanzelfsprekend totaal niet op het origineel maar de muziek die uit de instrumenten en zang van Panzerfaust voortkomt is op dit nummer moeilijk te verteren. Hier had de band toch meer mee kunnen doen; maar ja perfectie bestaat niet, he.

Het is al bij al een degelijke ep geworden, deze The Lucifer Principle van Panzerfaust. De mindere cover even buiten beschouwing gelaten, hebben de Canadezen er minstens een fan bij. Liefhebbers van het betere blackmetalwerk zullen met deze ep geen enkel probleem hebben.

Tracklist:

  1. The First Con Man, The First Foul
  2. The Jerusalem Syndrome
  3. Axis Mundi
  4. God’s Gonna Cut You Down (Johnny Cash – cover)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X