Rotthier Peter

Dope is een Amerikaanse industrial metalband. Dope vergelijken met bands als Nine Inch Nails of Ministry is echter uit den boze want doorheen die industrial mixen zij talrijke andere metalen genres zoals nu-metal, heavy metal, speed en thrash. Dope debuteerde rond de eeuwwisseling en wist meteen een plaatsje aan de top te veroveren. Het liedje duurde echter niet lang en het verwachte megasucces bleef uit zodat de band terugviel bij de brede subtopbasis in Amerika.

Ondertussen is het al van 2009 geleden dat de heren nog iets uitgebracht hebben, hoewel dit Blood Money al gepland was in maart 2014. Dat het uiteindelijk eind 2016 werd, had vooral te maken met de terugkeer van een aantal oude getrouwen in de Dope stal. Part 1 van dit nieuwe album wijst erop dat de fans niet lang zullen moeten wachten op het achtste studio-album van het viertal rond Edsel Dope. Door het lange wachten was er zoveel materiaal klaar dat de band makkelijk een dubbel-album had kunnen uitbrengen. Toch werd er besloten om Blood Money in twee delen uit te brengen.

Of dat een goede zaak is, valt te betwijfelen. Op zicht valt het songmateriaal wel mee, maar de band slaagt er niet echt in om een constante lijn in haar geluid te krijgen waardoor het songmateriaal heel veel verschillende mensen kan aanspreken. Alleen is het contrast soms te groot om die verschillende gegadigden te verenigen. Het ene moment klinkt Dope als een agressief combo (Drug Music), het andere moment ontpoppen ze zich als een high school band (Hold On, Numb).

De enige constante bij Dope blijft het gebruik van industrial elementen, maar die zijn al lang niet meer overheersend. Wanneer die elementen toch iets meer in de songs geïntegreerd worden, levert dat wel het betere songmateriaal op (Blood Money, Hypocrite en 1999).

Dope is in de bijna twintig jaar van zijn bestaan geëvolueerd van een band die alle heilige huisjes wou afbreken naar een band die tekstueel nog steeds tegen heel wat conservatieve schenen zal schoppen, maar die muzikaal eieren voor zijn geld kiest door af en toe wat braver uit de hoek te komen, zodat ook de minder rebelse jongeren plat gaan voor hun muziek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X